Registreeru
Sequence ID: 8
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Geg 07

    Apdovanoti geriausi 2023-iaisiais registruoti prekių ženklai

    2024 Bal 26 20:00 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Apdovanoti geriausi 2023-iaisiais registruoti prekių ženklai

    Pasaulinę intelektinės nuosavybės dieną, balandžio 26 d., iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje paskelbti geriausi registruoti 2023 metų prekių ženklai – „Lietuvai“, „Europai“ ir „Pasauliui“. Taip pat specialiųjų nominacijų laureatai: „Ryškiausiai paminėtas“, „Lietuviškiausias žodinis“, „Geriausio dizaino“, „Inovatyviausias“ ir „Verslo favoritas“. Konkurse varžėsi beveik 100 prekių ženklų, kuriuos vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš Lietuvos ir užsienio ekspertų. Galutinį žodį konkurse tarė visuomenė, balsuodama naujienų portale.

    Varžėsi net 95 prekių ženklai, vertinta ekspertų komisijos ir visuomenės

    Pirmąkart Lietuvoje orgnizuotame konkurse „Registruotas 2023 m. prekių ženklas“ iš viso dalyvavo net 95 nauji prekių ženklai, kurie savo intelektinę nuosavybę apsaugojo 2023 metais  –  buvo įregistruoti pagal Lietuvos nacionalines, Europos Sąjungos arba tarptautines procedūras. Tarp nominuotųjų – 17 prekių ženklų iš įvairiausių sektorių: maisto, socialinių iniciatyvų, technologijų, renginių, mados, medicinos ir sveikatos.

    „Kiekvienais metais Lietuvoje užregistruojama apie 2 tūkst. naujų prekių ženklų, kurie reprezentuoja ne tik konkrečias paslaugas ir prekes, bet ir mūsų šalį. Įregistruoti ir apsaugoti prekių ženklai padeda plėtoti verslus, tampa naujų produktų, idėjų, projektų pristatymo veidu. Šiuo konkursu norėjome priminti, kad tik esant užregistruotiems prekių ženklams gali būti užtikrintai kuriamos savo sėkmės istorijos, žinant, kad intelektinė nuosavybė yra apsaugota“, – teigia konkursą inicijavusio LR Valstybinio patentų biuro direktorė Irina Urbonė.

    Konkurso paraiškas vertino ir į nominacijas atrinko profesionalų komisija iš Lietuvos ir užsienio institucijų: Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnybos (ESINT),  Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO), Lietuvos marketingo asociacijos, UAB ,,Mediaskopas“, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos, Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos, Lietuvos dizaino asociacijos, Patentinių patikėtinių instituto, Inovacijų agentūros ir Lietuvos verslo konfederacijos.

    Geriausias registruotas 2023 metų prekių ženklas „Lietuvai“

    Registruotu 2023 metų prekių ženklu „Lietuvai“ tapo „Auganti Šeima“. Iš viso paskutiniame etape dėl visuomenės balsų varžėsi 9 prekių ženklai. „Auganti Šeima“ reprezentuoja Lietuvos tėvų bendruomenę ir klubą, specialistų mokymus ir socialines iniciatyvas. Ženklo autoriai dalinasi, jog prekių ženklu siekė atspindėti platformą, kuri padeda gausėjančiai šeimai, augančiam vaikui ir tėvystės galvosūkiams, mamoms ir tėčiams besimokantiems būti tėvais ir visai Lietuvos tėvų bendruomenei, kuri čia jaučiasi lyg viena didelė šeima.

    Geriausias registruotas 2023 metų prekių ženklas „Europai“

    ESINT vydomasis direktorius João Negrão įteikė apdovanojimą ,,Registruotas 2023 metų prekių ženklas Europai” nugalėtojui, populiarinančiam lietuvišką verslą Europos Sąjungoje. Iš 6 nominacijoje „Europai“ komisijos atrinktų prekių ženklų, pirmąją vietą pelnė „Travel 4 Kids“. Tai – angliška lietuviško tinklaraščio apie paprastas ir įdomias keliones su vaikais versija.

    „Prekių ženklas gimė iš didelės meilės kelionėms su vaikais ir noro parodyti, kad keliauti su vaikais yra paprasta ir įdomu. Taip gimė lietuviškas prekių ženklas Kelionės su vaikais. Parengus šimtus straipsnių ir patarimų apie keliones po Lietuvą ir lietuvių vykdomus verslus, gimė ir angliška Travel 4 Kids versija“, – pasakoja prekių ženklo autoriai.

    Geriausias registruotas 2023 metų prekių ženklas „Pasauliui“

    Dėl pergalės nominacijoje „Pasauliui“ paskutiniame etape varžėsi du prekių ženklai. Nugalėtoju tapo „IPRoyal“, teikiantis IP adresų nuomos ir pardavimo paslaugas visuose pasaulio kampeliuose.

    „Prekių ženklas veikia tarptautiniu mastu. Stengdamiesi buti lyderiais globalioje rinkoje, mes siekiame garsinti Lietuvos vardą kaip šalį, kuri gali pasiūlyti geriausius produktus technologijų srityje“, – dalinasi IPRoyal autoriai.

    Specialiųjų nominacijų laimėtojai

    Konkurse taip pat buvo renkami specialiųjų nominacijų laureatai. Nominacijomis „Ryškiausiai paminėtas“ ir „Inovatyviausias“ buvo apdovanotas Aplinkos apsaugos agentūros prekių ženklas. „Lietuviškiausias žodinis“ tapo prekių ženklas „Margas miškas“, reprezentuojantis kokybiškus ir inovatyvius rankų darbo medinius lauko bei stalo žaidimus. „Geriausio dizaino“ laimėtojas – „HILA“, medicinos diagnostikos ir gydymo centras, įsteigtas remiantis moderniausiais Vakarų Europos privačių klinikų pavyzdžiais. „Verslo favoritu“ buvo pripažintas „Monist“, kuris atspindi Palangoje įsikūrusį viešbutį su unikaliu, monizimo filosifija paremtu, požiuriu į poilsį ir atsipalaidavimą.

    Tarptautiniai ekspertai diskutavo apie inovacijas ir kūrybiškumą

    Apdovanojimų ceremonija prasidėjo tarptautiniu forumu „Inovacijos ir kūrybiškumas kuriant mūsų ateitį“. Renginį atidarė Lietuvos Respublikos teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska bei Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnybos (ESINT) vykdomasis direktorius João Negrão bei Lietubos Respublikos valstybinio patentų biuro direktorė Irina Urbonė.

    Forumo metu svečiai iš tarptautinių organizacijų vystė dvi aktualias temas: Miguel Ortega Lafuente, ESINT Skaitmeninės transformacijos departamento naujų technologijų vadovas kalbėjo apie dirbtinio intelekto  ir žmogaus kūrybiškumo  santykį, O. Marcus Höpperger, Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO) Brendų ir dizaino sektoriaus Teisės ir teisėkūros patariamojo skyriaus direktorius – apie ženklų apsaugos svarbą skaitmeniniame amžiuje. Ekspertai diskutavo kaip inovacijos ir kūrybiškumas pakeis mūsų  ateitį.

    Tarptautinis Forumas ir konkurso nugalėtojų apdovanojimai vyko 2024 m. balandžio 26 d., minint Pasaulinę intelektinės nuosavybės dieną, iškilmingame renginyje, Nacionalinėje dailės galerijoje. Konkursą organizavo Lietuvos Respublikos valstybinis patentų biuras drauge su Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnyba, Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacija, ir kitais Lietuvos partneriais.

    Kontaktinis asmuo
    Živilė Navickaitė-Babkin
    Partnerė
    UAB Good to know
    861499440
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor