Registreeru
Sequence ID: 7
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    Vyriausybės kanclerės susitikime su Kosta Rikos užsienio prekybos ministru – dėmesys demokratijų solidarumui ir paramai Ukrainai

    2024 Geg 07 18:22 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Vyriausybės kanclerės susitikime su Kosta Rikos užsienio prekybos ministru – dėmesys demokratijų solidarumui ir paramai Ukrainai

    Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė antradienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Kosta Rikos užsienio prekybos ministru Manueliu Tovar Rivera. Susitikime pažymėta demokratijų tarpusavio solidarumo svarba nepaisant šalis skiriančių atstumų, aptartas bendradarbiavimas stiprinant atsparumą hibridinėms grėsmėms ir parama Ukrainai.

    „Labai vertiname aiškią Kostą Rikos laikyseną Rusijos agresijos prieš Ukrainą atžvilgiu – tai primena, kad esame demokratiniai bendraminčiai, gerbiantys taisykles, o ne brutalią agresiją kaip tarptautinių santykių normą. Demokratijų solidarumui nesvarbus atstumas – šiandien turime laikytis išvien ir bendradarbiauti artimiau nei bet kada iki šiol“, – sakė Vyriausybės kanclerė G.Balčytytė.

    Lietuva aktyviai prisideda ir prie Ukrainos atstatymo dvišaliu pagrindu bei kviesdama prisidėti bendramintes šalis partneres. Kaip akcentavo Vyriausybės kanclerė, svarbus net ir menkiausias indėlis, nes tai – reikšmingas mūsų bendrų vertybių ir nesitaikstymo su agresija simbolis.

    Susitikime aptarta šalių patirtis atremiant autoritarinių režimų spaudimą ir hibridines grėsmes, demokratijų atsparumo dezinformacijai, ekonominei prievartai temos.

    Kaip sakė Vyriausybės kanclerė, bendradarbiaujančių autoritarinių režimų veikimo metodai dažnu atveju yra vienodi, jų dezinformacijos kampanijose atpažįstamas identiškas braižas.

    Matydama glaudesnės partnerystės tarp demokratijų ir atsparumo ugdymo svarbą, Lietuva kartu su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) įgyvendins atsparumo ir kovos su dezinformacija mokymų programą. Vyriausybės kanclerė pakvietė Kostą Riką, taip pat EBPO narę, šioje programoje dalyvauti.

    Kontaktinis asmuo
    - -
    Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
    +370 630 05 966
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor