2023.01.28 17:27 |Kategorija:  Cover news with delay

Rytų Ukrainos mieste per Rusijos pajėgų apšaudymą žuvo trys žmonės

Kyjivas, sausio 28 d. (AFP-BNS). Rusijos pajėgoms apšaudžius Kostiantynivkos miestą Ukrainos rytinėje dalyje, žuvo trys žmonės ir mažiausiai du buvo sužeisti, šeštadienį pranešė Donecko srities administracijos vadovas.

„Rusai šovė į gyvenamąjį rajoną, apgadino keturis daugiaaukščius pastatus, viešbutį, garažus ir civilių automobilius“, – socialiniuose tinkluose pranešė Pavlo Kyrylenka.

„Žuvo trys civiliai. Mažiausiai du buvo sužeisti“, – pridūrė jis.

Pasak P. Kyrylenkos, smūgių vietose dirba gelbėtojai ir policijos pareigūnai, „padedantys žmonėms ir kruopščiai dokumentuojantys dar vieną nusikaltimą, kurį rusų okupantai padarė mūsų žemėje“.

P. Kyrylenka savo paskyroje platformoje „Telegram“ paskelbė nuotraukų, kuriose matyti daugiabučiai su išdužusiais langais ir nuolaužos, pabirusios aplink sudegusį automobilį.

Praėjus beveik metams nuo Kremliaus invazijos į Ukrainą pradžios, Rusija siekia perimti visos Donecko srities kontrolę, nors Maskva visą šią sritį jau yra pripažinusi Rusijos dalimi.

Ukraina šią savaitę pranešė, kad Rusijos pajėgos suintensyvino puolamuosius veiksmus šalies rytuose, o įnirtingiausios kovos vyksta dėl Vuhledaro ir Bachmuto miestų kontrolės.

Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad padėtis fronte yra „itin aštri“, ypač Donecko srityje.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: