2020.10.22 13:44 |Kategorija:  Cover news with delay

Klaipėdos uostas spalį tikisi pasivyti pernykštes krovos apimtis (papildytas)

papildymai visame tekste, dar papildysime

Vilnius, spalio 22 d. (BNS). Klaipėdos uostas tikisi jau spalį pasivyti praėjusių metų krovos apimtis, teigia uosto vadovas. Pasak Algio Latako, Klaipėdoje kol kas nejaučiama jokio baltarusiškų krovinių srauto sumažėjimo.

„Tokią tikimybę matome ir tikimės, kad spalio mėnuo bus tas, kai įvyks lūžis. Daug važiuoja trąšų, grūdų, derlius yra geras“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Latakas.

„Devyni mėnesiai nėra blogi ir jei krova vyks taip pat, tikimės, kad spalio mėnuo galbūt mus jau pastatys į priekį (palyginti su 2019 metų 10 mėnesių – BNS)“, – pridūrė jis.

Uosto vadovo teigimu, Klaipėda tarp kitų rytinės Baltijos uostų atrodo gerai. Anot jo, krova Rusijos Ust-Lugos uoste krito panašiai, kaip Klaipėdoje, tačiau Vyborge kritimas siekė apie 50 proc., Karaliaučiuje – 6 proc.

Blogiau, A. Latako teigimu, sekasi Latvijos uostams – Rygoje krova šiemet mažėjo 26 proc., Ventspilyje – 41 proc., Liepojoje – beveik 12 proc.

A. Latako teigimu, jei nebus neplanuotų sukrėtimų, metų pabaigoje galima tikėtis netgi geresnio krovos rezultato nei pernai.

„Jeigu nebus kažkokių įvykių, susijusių su pandemija, Baltarusija, tikrai tikimasi pasiekti bent pernai metų rezultatus (...) Tai rodo šiandieniniai krovos rezultatai. Negaliu atiduoti galvos už tai, kaip bus, bet šiandien tokios tendencijos yra matomos“, – kalbėjo A. Latakas.

Sausį-rugsėjį uoste perkrauta 34,5 mln. tonų krovinių – 1,3 proc. mažiau nei pernai, o vien rugsėjį krova augo 17,6 proc. iki 4,3 mln. tonų. Per devynis mėnesius skystųjų krovinių krova mažėjo 15,5 proc. iki 6,6 mln. tonų, biriųjų – augo 9,6 proc. iki 16,9 mln. tonų, o generalinių – mažėjo 6,1 proc. iki 11 mln. tonų.

Uosto vadovas pabrėžė, kad skystųjų krovinių krovos sumažėjimas šiemet nėra susijęs su situacija Baltarusijoje, o atspindi per pandemiją sumažėjusią pasaulinę naftos produktų paklausą.

Autorius Paulius Viluckas

[email protected], +370 5 205 85 21, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: