2010.04.22 13:11 |Kategorija:  SC - Pranešimai spaudai

Seimas nustatė apskrities viršininko socialinių paslaugų įstaigų, perduodamų savivaldybių nuosavybėn, sąrašą

2010 m. balandžio 22 d. pranešimas VIR

(iš plenarinio posėdžio)

RYTINIS POSĖDIS

PRIIMTAS ĮSTATYMAS

Seimas priėmė Socialinių paslaugų įstatymo 2, 9, 10, 11, 13, 19, 26, 30, 34, 36, 38, 39 straipsnių pakeitimo ir papildymo ir 12 straipsnio pripažinimo netekusiu galios įstatymą (projektas Nr. XIP-1618 (3), kuriuo nutarė nustatyti apskrities viršininko socialinių paslaugų įstaigų, perduodamų savivaldybėms, sąrašą.

Apskrities viršininko socialinių paslaugų įstaigų savininko teisės ir pareigos savivaldybėms bus perduotos nuo 2010 m. liepos 1 d. Šio įstatymo pataisos, už kurias balsavo 75 Seimo nariai, prieš – 5, susilaikė 13, priimtos atsižvelgiant į vykdomą apskričių reformą.

Priimtomis pataisomis nutarta iki 2013 m. atidėti socialinės globos įstaigų licencijavimą. Kaip teigiama aiškinamajame rašte, šis atidėjimas suteiktų įstaigoms papildomai laiko pasiruošti socialinių paslaugų įstaigų licencijavimui ir pagerinti teikiamos socialinės globos kokybę. Priimtame įstatyme nustatyta, kad socialinės globos įstaigos teikti dokumentus Socialinių paslaugų priežiūros departamentui dėl licencijos įsigijimo galės nuo 2013 m. sausio 1 d., o jas privalės įsigyti iki 2015 m.

Seimas taip pat įtvirtino reikalavimą socialinės globos įstaigos vadovui nuo 2015 m. turėti aukštąjį išsilavinimą, o jo tinkamumas eiti šias pareigas periodiškai bus vertinamas vadovaujantis Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos patvirtintu Socialinės globos įstaigų vadovų atestacijos tvarkos aprašu.

Pagal priimtas pataisas nuo šiol socialinių paslaugų įstaigoje pagal darbo sutartį galės dirbti sielovados darbuotojas, kuris teiks religinius patarnavimus ir sielovados pagalbą. Šį darbą galės dirbti asmuo, turintis tradicinės religinės bendruomenės ar bendrijos leidimą arba siuntimą religinės bendruomenės ar bendrijos pavedimu. Teisės dirbti sielovados darbą jis netektų, bendruomenei ar bendrijai atšaukus leidimą ar siuntimą.

Kontaktinis asmuo:

Rimas Rudaitis

vyresnysis specialistas

LR Seimas

Tel.: 2396132

[email protected]

Šį pranešimą per "BNS Spaudos centrą" paskelbė Rimas Rudaitis, LR Seimas.BNS už pranešimų spaudai turinį neatsako

Rodyti: