2011.10.12 13:12 |Kategorija:  SC - Pranešimai spaudai

Vilniaus verslo uostas tapo įspūdinga tapybos darbų galerija

"Vilniaus verslo uoste" atidaryta įspūdinga Lietuvos menininkų tapybos darbų paroda nuo šiandien bus prieinama visiems VVU lankytojams bei vilniečiams. Čia savo kūrinius eksponuoja septyni Lietuvos menininkai - Arūnas Rutkus, Miglė Kosinskaitė, Arūnas Žilys, Artūras Aliukas, Andriaus Miežis, Sigitas Mickevičius ir Arūnas Mėčius.

"Verslas ir menas turi daug bendro. Ir viena ir kita prasideda nuo vizijos ir noro kurti. Norime, kad menas ir verslas bendradarbiautų, kad verslas padėtų menui augti, o menas verslui atneštų daugiau kūrybinių minčių. Ši paroda – tai dovana ne tik verslo žmonėm, bet ir visiems vilniečiams, kuriuos kviečiame čia aktyviai lankytis dvi savaites ir susipažinti su Lietuvos tapytojų darbais," – sako "Vilniaus verslo uosto direktorius , Viktoras Zubrecovas.

Neįprastoje galerijoje eksponuojama daugiau nei 30-mt menininkų darbų. Kai kurie darbai įspūdingai didelio formato, puikiai dera erdviose verslo centro erdvėse. Po parodos šie darbai iškeliaus į garsiausias Europos ir Jungtinių Amerikos Valstijų galerijas, kur yra tapę populiarūs tarp meno žinovų ir privačių meno darbų kolekcionierių. Ne vieno tapytojo darbas jau puošia Lietuvos ir užsienio įžymybių namus – Arūno Rutkaus paveikslas "Lapas" priklauso pasaulinio garso žvaigždei Stingui, jo kūrinys "Moteris" puošia Briuselyje esantį NATO generalinio sekretoriaus priimamąjį. Vienas iš A.Rutkaus paveikslų "Rausvoji upė" netrukus, tarp kitų garsiausių meno kūrinių, bus eksponuojamas Paryžiuje, Luvre.

Visai neseniai Santa Monikoje (JAV) Lietuvos tapytojo Arūno Žilio darbą įsigijo garsus Britų ir Amerikos aktorius Entonis Hopkinsas (Anthony Hopkins). Daug savo darbų nesukaupia ir kiti menininkai – juos netrukus įsigyja pirkėjai.

"Aš nutapau paveikslą ir jį iš manęs iš karto nuperka, tiesiog nėra kada kaupti. Pirkėjai patys mane susiranda, gal todėl net nėra kada rengti parodas. Organizatorių dėka šį kartą mano darbų paroda įvyks," – juokauja tapytojas Sigitas Mickevičius. Parodoje pristatytas jo paveikslas "Agurkas" buvo tapytas 3 metus ir baigtas būtent "Vilniaus verslo uosto" meno galerijos atidarymui.

Tapytoją Miglę Kosinskaitę, kurios darbai taip pat puošia "Vilniaus verslo uosto" galeriją, galima pažinti kaip nenuilstančią moterų personažų kūrėją. Galerijoje eksponuojami autorės darbai iš ciklo "sužvėrėjimas" – personažai įvilkti į žvėries kailį.

Nauji kitų menininkų A.Aliuko, A.Miežio, A.Mėčiaus įspūdingi tiek savo kūryba, tiek filosofija, - mistinis siurrealizmas vyraujantis jų paveiksluose įtraukia į paveiksluose vaizduojamas nenusakomas istorijas, kuriose įdėmus žiūrovas randa daugybę detalių ir simbolių. Sodraus kolorito A.Mėčiaus paveiksluose vaizduojamos karališkos Egipto katės tarsi gyvos žvelgia iš menininko drobių. Kai kuriuos eksponuojamus menininkų darbus buvo galima įsigyti galerijos atidarymo metu.

"Norėjosi surinkti tuos visus nuostabius darbus iš Lietuvos ir užsienio galerijų, saugyklų ir pasidalinti jų grožiu su vilniečiais ir miesto svečiais. "Vilniaus verslo uosto" erdvės tam puikiai tinkamos tiek savo dydžiu, tiek vieta mieste, tiek čia dirbančių ir ateinančių žmonių skaičiumi. Organizuodami tokią parodą siekiame, kad lietuvių autorių menas, kuris, koks bebūtų įdomus, dažnai keliauja tiesiai į užsienį, būtų palaikomas, skatinamas, vertinamas ir Lietuvoje," - sako idėjos sumanytoja, Vaiva Ginaitytė, "Vilniaus verslo uosto" rinkodaros vadovė.

"Vilniaus verslo uoste" įsikūrusi meno paroda kiekvienam lankytojui bus atvira iki spalio 25 dienos. Maloniai kviečiame apsilankyti ir pasigrožėti.

Kontaktinis asmuo:

Vaiva Ginaitytė

UAB "Nekilnojamojo turto gama"

Lvovo g. 25, Vilnius, Lietuva

tel. (370 5) 278 0302

Šį pranešimą per "BNS Spaudos centrą" paskelbė Milda Butkienė, KPMS ir partneriai.BNS už pranešimų spaudai turinį neatsako

Rodyti: