2021.02.22 11:02 |Kategorija:  Cover news with delay

JK premjeras ketina užbaigti karantiną, paskiepijus trečdalį suaugusių gyventojų

Londonas, vasario 22 d. (AFP-BNS). Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) pirmadienį ketina imtis švelninti Anglijoje dėl koronaviruso įvestą trečią ir, kaip jis tikisi, paskutinį karantiną, pagreitį įgaunančiai nacionalinei skiepijimo programai mažinant spaudimą apkrautoms ligonėms.

Savo pareiškimu parlamentui B. Johnsonas turėtų patvirtinti, kad kovo 8 dieną bus atidaromos visos Anglijos mokyklos. Tai būtų pirmas svarbus žingsnis grąžinant gyvenimą į normalias vėžes, praėjus beveik metams nuo pirmojo karantino įvedimo.

Konservatorių ministras pirmininkas, kritikų teigimu, per vėlai ėmęsis veiksmų ir per anksti sušvelninęs suvaržymus praėjusių metų pradžioje, žada išdėstyti „atsargų, bet negrįžtamą“ planą, leisiantį ateityje išvengti uždarymo priemonių.

„Šiandien pristatysiu veiksmų planą, leisiantį apdairiai išvesti mus iš griežto karantino“, – cituojamas B. Johnsonas Dauningo gatvės pareiškime, išplatintame premjeru ruošiantis vėliau pirmadienį pasakyti kalbą Bendruomenių Rūmuose ir sudalyvauti spaudos konferencijoje.

„Mūsų prioritetas visada buvo sugrąžinti vaikus į mokyklą, nes tai, kaip žinome, yra labai svarbu jų ugdymui, psichinei ir fizinei gerovei. Taip pat pirmenybę teiksime būdams, kaip žmonės galėtų saugiai susitikti su artimaisiais“, – pridūrė vyriausybės vadovas.

Daugiau nei 120 tūkst. koronaviruso aukų užfiksavusi Didžioji Britanija yra viena labiausiai pandemijos paveiktų šalių.

JK gruodį tapo pirmąja pasaulio valstybe, pradėjusia masinę skiepijimo kampaniją. Tačiau vėl pradėjus pablogėjus epidemiologinei padėčiai, Britanijai, per Kalėdas sušvelninusiais suvaržymus, sausio pradžioje teko vėl įsivesti karantiną.

Lig šiol bent viena vakcinos doze yra paskiepyti daugiau nei 17 mln. britų – apie trečdalis visų suaugusių gyventojų.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05