2020.09.25 12:10 |Kategorija:  Cover news with delay

Keturiose diplomatinėse atstovybėse balsavimas Seimo rinkimuose vyks tik paštu

Vilnius, rugsėjo 25 d. (BNS). Keturiose Lietuvos diplomatinėse atstovybėse dėl koronaviruso pandemijos balsavimas Seimo rinkimuose vyks tik paštu.

Dėl Izraelyje ir Brazilijoje taikomų judėjimo ribojimų balsavimas tik paštu bus organizuojamas ambasadoje Izraelyje ir Generaliniame konsulate San Paule, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Taip pat balsavimas tik paštu vys Generaliniame konsulate Los Andžele ir Generaliniame konsulate Niujorke JAV.

Anot VRK, toks sprendimas priimtas dėl to, kad šių konsulatų patalpos nėra pritaikytos priimti rinkėjus ir laikytis net minimalių saugumo reikalavimų organizuojant balsavimą COVID-19 pandemijos kontekste.

„Labai tikimės, kad mūsų piliečiai supras šių metų situacijos sudėtingumą ir saugodami save bei aplinkinius pasinaudos galimybe balsuoti paštu“, – sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

VRK pažymėjo, kad Generaliniuose konsulatuose Los Andžele ir Niujorke rinkėjai dar turi laiko užsiregistruoti balsuoti paštu. Registracija dar vyksta, jos pabaiga numatoma rugsėjo 28 dieną 23.59 val. Lietuvos laiku.

Šiuo metu balsuoti užsienyje yra užsiregistravę šiek tiek daugiau nei 31 tūkst. rinkėjų. 93 proc. iš jų balsuoti pageidauja paštu. Iš viso balsavimą užsienyje vykdo 51 diplomatinė atstovybė ir konsulinė įstaiga.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Autorė Milena Andrukaitytė

[email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: