2020.06.18 12:35 |Kategorija:  Cover news with delay

Dauguma naujų koronaviruso atvejų – Vilniaus apskrityje, vienas – Šiaulių

Vilnius, birželio 18 d. (BNS). Praėjusią parą iš šešių patvirtintų koronaviruso atvejų penki registruoti Vilniaus apskrityje, vienas – Šiaulių, čia užfiksuotas įvežtinis atvejis iš Rusijos.

Apie tai BNS ketvirtadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

„Penki atvejai yra Vilniaus apskrityje, vienas – Šiaulių apskrityje, tai yra įvežtinis atvejis“, – teigė visuomenės sveikatos specialistė.

Jos teigimu, koronavirusas nustatytas Radviliškio rajono gyventojui, dirbančiam tolimųjų reisų vairuotoju ir į Lietuvą iš Rusijos grįžusiam birželio devintą dieną.

„Nustatyti artimą sąlytį turėję asmenys, tai – du šeimos nariai, – sakė G. Megelinskienė.

Tuo metu Vilniaus apskrityje registruoti atvejai susiję su gydymo įstaigomis bei privačiomis įmonėmis.

Du ketvirtadienį patvirtinti atvejai susiję su židiniu Santaros klinikose. 

„Šie asmenys užsikrėtė ne pačioje ligoninėje, bet buitinio kontakto metu. Vienas yra darbuotojas, kitas yra kitam darbuotojui artimas asmuo“, – teigė visuomenės sveikatos specialistė.

Dar vienas atvejis nustatytas Šalčininkų rajone esančios siuvimo įmonės darbuotojui, tai, pasak specialistės, antras užsikrėtęs asmuo šioje įmonėje.

„Čia yra įdomu, kadangi su šiais atvejais Šalčininkų rajone matome sąsajas su Rudaminos turgumi ir su „Humanos“ sandėliu, kuriame jau anksčiau yra nustatytas atvejis“, – pasakojo G. Megelinskienė.

Du atvejai – įmonėje, su kuria sunku kontaktuoti

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė G. Megelinskienė taip pat teigė, kad kiti du atvejai registruoti vienoje sostinės įmonėje, tačiau nėra aiškios užsikrėtimo aplinkybės, o su įmone sudėtinga dirbti, ieškant kontaktinių asmenų.

„Du atvejai, kurie registruoti vienoje įmonėje, tačiau dar nėra aiškios tikslios užsikrėtimo aplinkybės. Pakankamai sudėtinga bendradarbiauti su šia įmone, nes dalis informacijos slepiama nuo visuomenės sveikatos specialistų“, – sakė G. Megelinskienė.

Ji teigė, kad kiekvienu skambučiu pateikiama informacija išsiskiria.

BNS žiniomis, tai – mažoji bendrija „Remiloga“.

Viešai nurodytais kontaktais BNS bandė susisiekti su įmonės vadovu Albertu Gorbačėvskiu, tačiau atsiliepė moteris, kuri nenorėjo prisistatyti ir neigė, kad įmonė nebendradarbiauja su visuomenės sveikatos specialistais. 

„Aš jums tikrai neatsakysiu į jokius klausimus – mums tikrai dar žurnalistų tik trūko (...) Užtenka man tų specialistų, kurie po 20 kartų į dieną skambina ir tie, kurie sako, kad mes su jais nebendraujame, tai kaip tik kitu telefonu šiuo momentu kalbėjau su specialiste“, – sakė prisistatyti nesutikusi moteris.

„Nežinau, kas čia praneša jums apie tas nesąmones, geriau tegu gydo žmones“, – teigė ji.

Lietuvoje bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekia 1784. Šiuo metu COVID-19 tebeserga 249 asmenys, 1449 – pasveiko. Nuo birželio pirmos dienos registruota 18 įvežtinių atvejų.

Nuo koronaviruso mirė 76 asmenys, dar dešimt asmenų mirė dėl kitų priežasčių.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: