2020.06.12 14:54 |Kategorija:  Cover news with delay

Mirė 75-tas koronavirusu užsikrėtęs žmogus – NVSC (papildytas)

papildyta R. Lingienės komentaru, naujos 4-5 pastraipos

Vilnius, birželio 12 d. (BNS). Lietuvoje ketvirtadienį mirė 75-as koronavirusu užsikrėtęs žmogus, pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Šiandien Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gavo informaciją apie vieno paciento mirtį iš Klaipėdos universitetinės ligoninės. Asmuo mirė vakar apie 22.40 val. ir jis priklausė 51–60 metų grupei“, – penktadienį žurnalistams sakė specialistė.

„Asmuo gegužės 28 dieną grįžo iš Švedijos keltu į Estiją ir po to nuosavu automobiliu į Lietuvą. Jau jausdamas simptomus, greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Diagnozė nustatyta gegužės 29 dieną“, – teigė ji.

Jos teigimu, mirusysis nepriklausė rizikos grupėms.

„Asmuo nepriklausė rizikos grupėms nei dėl amžiaus, nei dėl lydinčių susirgimų“, – sakė R. Lingienė.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras penktadienį skelbė apie 74 mirtis nuo koronaviruso, taip pat dar dešimt koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirčių dėl kitų priežasčių.

R. Lingienė penktadienį informavo BNS, kad naujas mirties atvejis į statistiką bus įtrauktas šeštadienį.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.