2020.06.04 15:44 |Kategorija:  Cover news with delay

G. Nausėda: reikia gerbti VTEK sprendimą dėl S. Skvernelio, bet žmonių tai neįtikins

Vilnius, birželio 4 d. (BNS). Etikos sargams reabilitavus premjerą Sauliu Skvernelį dėl lėšų jo gatvės asfaltavimui skyrimo, prezidentas Gitanas Nausėda ragina gerbti šį sprendimą, kartu pabrėžia, jog žmonių, laukiančių jų gatvių asfaltavimo metų metus, tai neįtikins.

„VTEK priėmė sprendimą dėl kelio asfaltavimo į premjero S. Skvernelio namus aplinkybių. Jis buvo palankus premjerui. Demokratinėje valstybėje privalome gerbti valstybės įgaliotos institucijos išvadą. Čia būtų galima padėti tašką, tačiau... Politikų ir viešųjų asmenų teisės tokio pobūdžio klausimais nėra lygios eilinio piliečio teisėms. Jos turi būti mažesnės!“, – feisbuke rašo G. Nausėda.

Anot jo, šios teisės galėtų būti vienodos „tik tuo atveju, jei Lietuvoje turėtume tiek lėšų ir asfalto, kad pajėgtume nedelsdami išasfaltuoti keliukus į kiekvieno iš mūsų namus“.

„O kol taip nėra, asfaltuojame vienur, tuo tarpu kitose Lietuvos vietose žmonės metų metus laukia, kol kelininkai „atras“ ir jų rajoną. Ir niekas nesugebės jų įtikinti, kad viskas čia yra gerai“, – tvirtina prezidentas.

VTEK, po pusmetį trukusio tyrimo, trečiadienį konstatavo, jog nepakanka duomenų teigti, kad premjeras Saulius Skvernelis supainiojo interesus, kai pernai spalį su savo vadovaujamu Ministrų kabinetu skyrė 300 tūkst. eurų Vilniaus rajono savivaldybės keliams. Šie pinigai buvo nukreipti Upės gatvės šalia premjero namų asfaltavimui.   

Autorius Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: