2020.04.09 15:44 |Kategorija:  Cover news with delay

„Interscalit“ ir „Audimas“ gamins apsauginius drabužius medikams

Vilnius, balandžio 9 d. (BNS). Įmonės „Interscalit“ ir „Audimas“ gamins medikams skirtus apsauginius drabužius – vienkartinius chalatus ir prijuostes, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Mūsų Lietuvos gamintojai, Lietuvos verslai prisijungia prie šitos sudėtingos situacijos, susijusios su COVID-19 sprendimu, ir pradeda gaminti produkciją, skirtą medikams – vienkartinius rūbus: beveik 30 tūkst. vienkartinių chalatų ir beveik 1,3 mln. apsauginių prijuosčių bus pagamintos ir pasieks Lietuvos medikus“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Pagal su Ekstremalių sveikatai situacijų centru pasirašytas sutartis, „Audimas“ gamins apsaugines prijuostes, o „Interscalit“ – vienkartinius chalatus. Sutarčių vertė atitinkamai apie 800 tūkst. eurų ir apie 100 tūkst. eurų.

Kaip teigia „Verslios Lietuvos“ vadovė Daina Kleponė, šalies verslo įmonės turėtų sekti naujienas ir stebėti, kokių priemonių šiuo metu labiausiai reikia.

„Kviečiu Lietuvos verslą sekti naujienas ir stebėti, kokios priemonės yra reikalingos. Tikrai mes daug ką galime nusipirkti Lietuvoje ir mums būtų labai gerai tokias strategines prekes gaminti būtent Lietuvoje“, – sakė D. Kleponė.

„Kita vertus, visam pasauliui šių prekių dabar trūksta. Tai yra ir eksporto galimybės“, – pridūrė ji.

Anot A. Verygos, tai „leistų uždirbti mūsų šalies darbuotojams, leistų turėti pelną mūsų gamintojams“.

Kovo pabaigoje ministerija pranešė, kad Lietuvos medicinos priemonių gamintoja „Intersurgical“ medikams pagamins 1 mln. vienetų kaukių-respiratorių.

Pirmieji tokie respiratoriai pradėti dalinti balandžio pradžioje.

Autorius Augustas Stankevičius

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: