2023.06.05 16:32 |Kategorija:  Cover news with delay

Kremlius: įsilaužus į Rusijos radijo stotis paleista netikra V. Putino žinutė

Maskva, birželio 5 d. (AFP-BNS). Rusijoje įsilaužus į kelias radijo stotis buvo paleista suklastota prezidento Vladimiro Putino kalba apie Kyjivo kariuomenės invaziją ir nepaprastąsias priemones trijuose su Ukraina besiribojančiuose regionuose, pirmadienį teigė Kremlius.

Įsilaužimas įvykdytas po kelių pranešimų apie bandymus įsiveržti ir intensyvaus Rusijos pietvakariuose esančios Belgorodo srities apšaudymo, Kyjivui nurodant, kad jis rengiasi ilgai lauktam kontrpuolimui.

Socialiniuose tinkluose vis dar platinamoje suklastotoje žinutėje teigiama, kad „NATO iki dantų apginkluoti ukrainiečių kariai su Vašingtono pritarimu bei parama įsiveržė į Kursko, Belgorodo ir Briansko“ sritis.

Balsas, labai panašus į V. Putino, taip pat paskelbė karo padėtį, visuotinę mobilizaciją ir civilių gyventojų evakuaciją šiuose trijuose regionuose.

„Tai iš tiesų buvo įsilaužimas, – valstybinė agentūra „RIA Novosti“ citavo Kremliaus atstovą spaudai Dmitrijų Peskovą. – Kontrolė jau atkurta.“

Belgorodo srities administracija pareiškė, kad ši žinutė yra vadinamasis sintetinės vaizdakaitos (angl. deepfake) pavyzdys, kuriuo siekiama „pasėti paniką tarp taikių Belgorodo gyventojų“.

Belgorodo kaimynystėje esanti Voronežo sritis taip pat perspėjo savo gyventojus dėl įsilaužimo į radijo transliacijų dažnius ir teigė, kad pagrindo nerimauti nėra.

Radijo stotis MIR nurodė, kad įsilaužimas, kurį pavadino absoliučia klastote ir provokacija, truko apie 40 minučių.

Redaktorė Miglė Giri

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.