2023.03.31 12:28 |Kategorija:  Cover news with delay

Baltarusijos prezidentas ragina skelbti paliaubas Ukrainoje

Maskva, kovo 31 d. (AFP-BNS). Autoritarinis Baltarusijos lyderis, artimas Kremliaus sąjungininkas Aliaksandras Lukašenka penktadienį paragino skelbti paliaubas Ukrainoje ir derėtis „be išankstinių sąlygų“, be to, pareiškė, kad Vakarų parama Kyjivui didina branduolinio karo tikimybę.

„Dėl Jungtinių Valstijų ir jų sateličių pastangų [Ukrainoje] kilo visapusiškas karas... Horizonte pakibusi trečio pasaulinio karo su branduoliniais laužais [grėsmė]", – per televiziją kreipdamasis į Baltarusijos parlamentą ir gyventojus sakė A. Lukašenka.

„Surizikuosiu pasiūlyti nutraukti karo veiksmus... paskelbti paliaubas, – kalbėjo jis. – Visi teritoriniai, atstatymo, saugumo ir kiti klausimai gali ir turėtų būti sprendžiami prie derybų stalo, be išankstinių sąlygų.“

Kinija neseniai taip pat pateikė pasiūlymą dėl ugnies nutraukimo Ukrainoje. Jį palankiai įvertino Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, bet atmeta Ukraina ir jos šalininkės Vakaruose, teigiančios, kad tai yra būdas įšaldyti Maskvos laimėjimus per daugiau kaip metus trunkančią invaziją.

Redaktorė Miglė Giri

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: