2023.03.18 12:20 |Kategorija:  Cover news with delay

Pakistano policija įsiveržė į I. Khano namus Lahore, areštavo 30 asmenų

Lahoras, Pakistanas, kovo 18 d. (AP-BNS). Pakistano policija šeštadienį įsiveržė į ekspremjero Imrano Khano (Imrano Chano) rezidenciją rytiniame Lahoro mieste ir areštavo 30 asmenų, pranešė pareigūnai.

Kažkam pradėjus šaudyti nuo rezidencijos stogo, policija panaudojo ašarines dujas.

Policijos operacijai prestižiniame miesto rajone vadovaujantis Suhailas Sukhera (Suhailas Suchera) sakė, kad pareigūnai ėmėsi šalinti užtvaras, įrengtas I. Khano partijos „Tehreek-e-Insaf“ ir jo šalininkų.

Pasak S. Sukheros, lazdomis apsiginklavę I. Khano šalininkai bandė priešintis policijai, svaidė akmenis ir padegamąsias bombas, bet pareigūnai ėjo į priekį, kol kažkoks vyras ant I. Khano rezidencijos stogo pradėjo šaudyti. Niekas nebuvo sužeistas.

Policija išlaužė pagrindines rezidencijos duris ir rado kaukių, benzino pripiltų butelių, geležinių strypų, lazdų, o rezidencijos teritorijoje buvo nelegalių statinių, kur glaudėsi žmonės, dalyvavę išpuoliuose prieš policiją, sakė S. Sukhera.

Pasak liudininkų, policija bandė išvaikyti I. Khano šalininkus ašarinėmis dujomis ir nusivijo juos į kelis namus.

I. Khanas šeštadienį turi stoti prieš teismą Islamabade, kitam teismui penktadienį sustabdžius jo arešto orderį, kad jis nesulaikytas galėtų nuvykti į sostinę išklausyti kaltinimų kyšininkavimo byloje.

I. Khanas, kuris nepasirodė ankstesniame teismo posėdyje, savo namuose Lahore slėpėsi nuo antradienio. Jo šalininkai dvi dienas gynė jį nuo policijos, bandžiusios jį areštuoti. Per susirėmimus dešimtys pareigūnų buvo sužeisti.

I. Khanas pakeliui į Islamabadą paskelbė vaizdo pareiškimą ir sakė, kad vyriausybė planuoja jį areštuoti, nors jis vyksta į teismą. Jo teigimu, policija į jo rezidenciją Lahore įsilaužė tokiu metu, kai ten jo žmona buvo viena. Jis pasmerkė policijos veiksmus ir pareikalavo nubausti atsakingus asmenis.

Praėjusiais metais per balsavimą dėl nepasitikėjimo I. Khanas buvo išstumtas iš pareigų ir nuo tada, vykdydamas kampaniją už pirmalaikius rinkimus ir grįžimą į postą, įsivėlė į daugybę teisinių bylų. Jis buvo iškviestas į teismą atsakyti į kaltinimus nedeklaravus dovanų, gautų dirbant premjero poste, ar naudos jas pardavus.

70 metų I. Khanas taip pat teigia, kad jo nušalinimas buvo jį ministro pirmininko poste pakeitusio Shahbazo Sharifo (Šahbazo Šarifo) ir JAV sąmokslas. Vašingtonas ir Sh. Sharifo vyriausybė tai neigia.

Redaktorė Miglė Giri

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: