2023.01.24 12:11 |Kategorija:  Cover news with delay

„BMI Group“ atstovas: grupės investicija Lietuvoje ilgalaikė (papildytas) (nuotraukos)

naujos 6-16 pastraipos, papildyta 2 pastraipa 

Vilnius, sausio 24 d. (BNS). Didžiausiai Europoje stogo dangų ir hidroizoliacijos gamintojai „BMI Group“ Vilniuje atidarius globalių verslo paslaugų centrą, grupės atstovas sako, kad įmonės investicija Lietuvoje yra ilgalaikė. 

Arūnas Lingė neatskleidė, kiek lėšų į plėtrą Lietuvoje investavo „BMI Group“. „BMI Group“ personalo vadovas sako, kad ateityje Vilniuje galėtų dirbti iki 300 darbuotojų, be to, Lietuvoje galėtų būti pradėta ir gamyba.    

„Konkrečių sumų neminėsiu, bet tikrai investicijos yra ženklios. „BMI Group“ ateina su tikrai ilgalaike investicija, yra pasirašyta sutartis tiek su „Invest Lithuania“, tiek su mūsų Vyriausybe dėl darbo vietų sukūrimo. Mes laikomės to plano ir tikimės būti patraukliu darbdaviu ilgus metus“, – centro atidaryme antradienį žurnalistams sakė grupės globalių paslaugų vadovas. 

Įmonė jau pasamdė daugiau nei 120 aukštos kvalifikacijos finansų, personalo, informacinių technologijų ir pagrindinių duomenų valdymo  darbuotojų, o jų skaičių norima padidinti iki 150.

„Pirma fazė yra pasiekti 150 darbuotojų šiais metais plečiantis paslaugų spektre ir plečiant šalių skaičių, su kuriomis dirbame „BMI Group“, – teigė A. Lingė. 

„BMI Group“ personalo vadovas Ollie Robertsas (Olis Robertsas) BNS teigė, jog Vilniaus centre ateityje galėtų dirbti 200–300 darbuotojų. 

„BMI GBS centre Vilniuje dabar turime apie 120 darbuotojų. Žinau, kad artimiausiais metais šis skaičius gerokai išaugs. Taigi, manau, kad laikui bėgant čia bus daugiau nei du šimtai, beveik trys šimtai žmonių, jei ne daugiau. Toks yra pagrindinis planas“, – BNS teigė O. Robertsas. 

Jis neatmetė, jog ateityje „BMI Group“ Lietuvoje taip pat galėtų vystyti gamybą.

„Šiuo metu Lietuvoje neturime gamybos linijos, bet nuolat stebime kaip išnaudoti ir plėsti kiekvieną savo rinką. Kai žinosime savo plėtros planus, žiūrėsime, kur yra prasminga gaminti. Šiuo metu Lietuvoje to neturime, bet ką gali žinoti, kaip bus ateityje“, – teigė O. Robertsas.

„Mes visada ieškome galimybių augti visose savo šalyse. (...) Jei čia bus rinkos poreikis, tuomet bus ir mūsų reakcija“, – kalbėjo jis.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžė, kad „BMI Group“ dėl plėtros Lietuvoje apsisprendė labai greitai.  

„Dar prieš pusantrų metų įmonė svarstė, ar rinktis Lietuvą, dabar ši globali kompanija yra pasirinkusi Lietuvą kaip lokaciją savo paslaugų centrui. Kas žino – dirbsime pristatydami Lietuvos investicinės aplinkos privalumus ir gamybos sričiai“, – žurnalistams sakė A. Armonaitė.  

„Tai yra įrodymas, kaip greitai vyksta procesai ir kiek talento yra Lietuvoje ir ypač Vilniuje, nes įmonė per metus jau pasamdė komandą, turi modernų biurą ir Vilnius toliau matomas šitame žemėlapyje“, – teigė ministrė.  

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis teigė, jog globalūs paslaugų centrai padeda darbuotojams persiorientuoti iš žemesnės į aukštesnę pridėtinę vertę kuriančias sritis. 

„Man asmeniškai labai svarbu, kad tokie centrai steigtųsi ir priimtų daug žmonių, nes jie užima unikalią rolę darbo rinkoje, nes padeda transformuoti žmones dažniausiai iš žemesnių pridėtinių verčių į aukštesnę pridėtinę vertę“, – žurnalistams sakė E. Čivilis. 

„Globalūs verslo centrai įmonėms dažniausiai (užtikrina – BNS) pagrindines ir kertines funkcijas. Tai yra labai geras būdas tokias kompanijas, kaip BMI, sudominti Lietuva ir įrodyti, kad čia yra saugi ir patikima partnerė, kur po to galima plėsti savo operacijas“, – teigė jis.  

Daugiau kaip 200 metų veikianti „BMI Group“ yra didžiausia Europoje plokščių ir šlaitinių stogo dangų gamintoja. Bendrovė taip pat veikia Afrikos bei Azijos šalyse. Naujoji komanda iš Lietuvos teiks globalias paslaugas „BMI Group“ komandoms visame pasaulyje.

„BMI Group“ priklauso pasaulinei pramonės bendrovei „Standard Industries“, kuri kuria technologijas ir investicijas, statybos sprendimus, inovatyvias medžiagas, valdo nekilnojamąjį turtą ir naujos kartos saulės energijos technologiją.

Autorius Giedrius Gaidamavičius

Redaktorė Roma Pakėnienė

Šį pranešimą iliustruojančią BNS Foto komandos parengtą fotogaleriją galite atsidaryti paspaudę nuorodą: https://www.bns.lt/nuotraukos/1255

[email protected], Verslo naujienų skyrius

Rodyti: