2022.11.24 11:39 |Kategorija:  Cover news with delay

J. Džiugelis sutiktų iš M. Majausko perimti vadovavimą Biudžeto ir finansų komitetui

Vilnius, lapkričio 24 d. (BNS). Seimo Biudžeto ir finansų komitete nuo šios savaitės pradėjęs dirbti konservatorius Justas Džiugelis sako, kad sutiktų perimti vadovavimą komitetui pasitraukus Mykolui Majauskui. 

„Jeigu frakcija deleguotų, esu pasiruošęs prisiimti šitą atsakomybę“, –  BNS ketvirtadienį teigė J. Džiugelis.  

Pasak jo, frakcija dėl komiteto pirmininkų kaitos turi apsispręsti iki kitos savaitės pabaigos.  

„Frakcija iki kitos savaitės pabaigos turėtų nutarti, kas bus deleguojamas į komiteto pirmininkus. Tas klausimas (pirmininkų kaitos – BNS) iki Kalėdų turėtų būti išspręstas“, – pridūrė parlamentaras. 

J. Džiugelis sakė, kad komitetų vadovybių rotacija kadencijos viduryje yra normalu.

„Rotacija, kuri šiuo metų vyksta komitetų vadovybėje, nepaisant to užaštrinto konflikto, yra normalu, turime kadencijos vidurį, ji yra sveikintina“, – teigė J. Džiugelis.    

Anot jo, vienas svarbiausių darbų būtų aktyvesnis bendradarbiavimas su socialiniais partneriais, ko jie pasigedo iš dabartinio komiteto pirmininko.  

„Komiteto veiklos kokybė galėtų būti geresnė įsiklausant į didesnį ratą socialinių partnerių ir Vyriausybę“, – tvirtino J. Džiugelis.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas trečiadienį kreipėsi į Seimo frakciją, kad ši deleguotų naują Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką, nes dabartinis komiteto vadovas M. Majauskas nepakluso partijos įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų kitų metų biudžeto iniciatyvų.

M. Majauskas su Laisvės partijos nariais balsavo už siūlymą, jog 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas maitinimo sektoriui būtų taikomas visus 2023 metus, o ne iki liepos, kaip siūlė Ministrų kabinetas.

M. Majauskas teigė neketinantis pats trauktis nei iš komiteto pirmininko pareigų, nei iš partijos, nes tam nemato „dalykinių argumentų“. 

Parlamentinių komitetų pirmininkus skiria ir atleidžia Seimas.

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

[email protected], +370 5 239 64 14, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: