2022.10.01 15:44 |Kategorija:  Cover news with delay

Ukrainoje aptiktoje apšaudytoje civilių vilkstinėje rasta 20 žuvusiųjų – pareigūnas

Kyjivas, spalio 1 d. (AFP-BNS). Šiaurės-rytų Ukrainoje netoli Kupjansko miesto aptiktoje apšaudytoje civilių automobilių vilkstinėje rasta 20 žmonių kūnų, šeštadienį pranešė Charkivo srities administracijos vadovas.

„Kupjansko rajone aptikta sušaudyta automobilių, kuriais važiavo civiliai, vilkstinė. Išankstiniais duomenimis, automobiliuose žuvo 20 žmonių“, – platformoje „Telegram“ parašė Olehas Synehubovas.

Rusai „puolė civilius, kurie bandė pabėgti nuo apšaudymo. Tai žiaurumas, kurio negalima pateisinti“, pridūrė jis.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai penktadienį šioje kolonoje matė mažiausiai 11 civilių kūnus. Šie žmonės žuvo atviroje kelio atkarpoje, kai Rusijos pajėgos traukėsi iš Kupjansko.

Sunaikintų civilių automobilių koloną radę ukrainiečių kariai sakė manantys, kad civilių vilkstinę puolė rusų kariai. 

Žuvusiųjų kūnai – kai kurie iš jų apdegę – rasti šešiose transporto priemonėse ir aplink jas kelyje iš Kyrylivkos kaimo už maždaug 70 kilometrų į rytus nuo Charkivo.

Nedideliame furgone ar mikroautobuse, kuris visiškai sudegė, rasti apanglėję keturių žmonių palaikai. Spėjama, kad tarp šių žmonių buvo mažiausiai vienas vaikas.

Invaziją į Ukrainą vasario pabaigoje surengusi Rusija užėmė nemažą šiaurės ir rytų Ukrainos teritorijos dalį, tačiau ukrainiečių pajėgų pradėtas žaibiškas kontrpuolimas Charkivo srityje privertė Kremliaus pajėgas trauktis.

Per jau septynis mėnesius besitęsiantį karą Rusijos pajėgos jau kelis kartus buvo apkaltintos žiaurumais prieš civilius gyventojus ir jų žudymu okupuotose srityse.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00