2022.09.29 13:08 |Kategorija:  Cover news with delay
BNS nuotr.

VST: Klaipėdos SGD terminalo apsauga sustiprinta, parengta greito reagavimo grupė

Vilnius, rugsėjo 29 d. (BNS). Po sprogimų Rusiją ir Vokietiją jungiančiame dujotiekyje „Nord Stream“ Baltijos jūroje Lietuvai žadant dar stiprinti Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo apsaugą, jau imtasi papildomų saugumo priemonių.

Pasak už terminalo apsaugą atsakingo Viešojo saugumo tarnybos (VST) Klaipėdos dalinio vado Anatolijaus Didenkos, nuo šešių iki aštuonių padidintas objektą saugančių ginkluotų pareigūnų skaičius, taip pat suformuota visą parą veikianti 2-4 pareigūnų greitojo reagavimo grupė. 

„Saugumas didinamas, be jokios abejonės. Mes padidinome žmonių skaičių, kas liečia SGD terminalo apsaugą, ir pas mus yra reagavimo grupė, kuri visą parą reaguotų į incidentus, jeigu tokie būtų (...) Grupė, kuri reaguotų nedelsiant, kuri dabar pradėjo tarnybą, yra (parengta – BNS) po pastarųjų įvykių“, – BNS ketvirtadienį sakė A. Didenka. 

„Iškart po incidento, kuris buvo Baltijos jūroje, buvo priimti sprendimai sustiprinti apsaugą“, – teigė jis. 

Pasak A. Didenkos, nuo vasario 24 dienos, kai Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą visoje Lietuvoje buvo įvesta nepaprastoji padėtis, taip pat pakeltas VST parengties lygis. 

„Dėl nepaprastos padėties paskelbimo (...) yra pas mus pakeltas lygis dėl visų objektų saugumo. Nuo to laiko mes esame kovinėje parengtyje ir reaguojame į bet kokius įvykius (...) Mes sustiprinome patruliavimą, dažniau patruliuojame, daugiau žmonių ir akyliau vykdo vaizdo stebėjimą (...), taip pat mūsų pareigūnai greičiau reaguoja į įvykius“, – sakė VST Klaipėdos dalinio vadas. 

SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ atstovė Orinta Barkauskaitė BNS teigė, jog nuo karo Ukrainoje pradžios  padidintas bendrovės infrastruktūros apsaugos lygis, o į Klaipėdą atvykstančius SGD dujovežius lydi Karinės jūrų pajėgos ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Klaipėdos SGD terminalo saugumas bus dar didinamas, o pastaruoju metu priimami papildomi sprendimai, kuriais siekiama didinti šio strateginio objekto saugumą. 

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį tikino, kad Lietuva užtikrina Klaipėdos SGD terminalo ir kitų energetinių objektų saugumą, tačiau bus tariamasi, ar reikia jį dar stiprinti. Energetikos ministras Dainius Kreivys teigė, jog yra poreikis dar labiau stiprinti ir saugoti SGD terminalą. 

Autorius Giedrius Gaidamavičius

Redaktorė Roma Pakėnienė

[email protected], Verslo naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, kovo 29

2024.03.29 11:32
Užsienio naujienos 2024.03.29 11:32
2024.03.29 10:30
Užsienio naujienos 2024.03.29 10:30
2024.03.29 06:35
Užsienio naujienos 2024.03.29 06:35
2024.03.29 05:05
Įvairenybės, kultūra 2024.03.29 05:05