2022.09.27 15:18 |Kategorija:  Cover news with delay
AFP-Scanpix nuotr.

Savivaldybė imasi tyrimo dėl darbo metu susituokusio „Neringos vandens“ vadovo

Vilnius, rugsėjo 27 d. (BNS). Neringos savivaldybė spręs, kaip bausti darbo metu susituokusį bendrovės „Neringos vanduo“ vadovą Dangerą Aleksandrovą. 

Jis santuoką Kretingoje įregistravo rugpjūčio 19 dieną, tačiau naujienų portalas „Atvira Klaipėda“ paskelbė, kad laisvadienio šiai progai D. Aleksandrovas nebuvo paprašęs ir tuoktuvės įvyko darbo metu.

„Turės būti atliktas tarnybinis patikrinimas. Toks ir tyrimas – parašys paaiškinimą, bus siūloma, ar taikyti nuobaudą, ar įspėjimą, ar kažką“, – BNS antradienį sakė Neringos meras Darius Jasaitis. 

„Sužinojom užvakar, kai parašė jūsų kolega. Pradėjom ieškoti, domėtis, aiškintis, kaip bendrovių direktoriai atostogų eina. Jis nebuvo atostogose, čia jo savivalė darbo metu ženytis“, – teigė meras. 

Jis teigė kol kas su vadovu bendravęs telefonu, situacijos aplinkybes ketinama išsiaiškinti per porą savaičių.

„Bijau pasakyti, kaip čia gavosi. Turės būti atliktas tarnybinis patikrinimas, kuris atsakys, kaip sugalvojo vesti bedirbdamas“, – sakė D. Jasaitis. 

Anot jo, politikams ir bendrovių vadovams taikomi aukšti moralės standartai, tad D. Aleksandrovo poelgis yra „blogas pavyzdys“. 

„Pirmas mums toks atvejis – vestuvės darbo metu. Dar jei Nidoje būtų vykę, valandai būtų nuėjęs, ginčyčiausi nebausti, bet dabar tegul atsako tie, kurie supranta teisę. Faktas, kad jei vestuvės – nedirbi. Kam save nervuoti? Pasiėmei laisvą dieną, mokamą ar nemokamą“, – kalbėjo meras.

D. Aleksandrovas bendrovės „Neringos vanduo“ vadovu paskirtas pernai liepą.

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: