2022.09.23 15:05 |Kategorija:  Cover news with delay

SBA gamykla Klaipėdoje gamins baldus Švedijos koncernui „Ikea“

papildysime

Klaipėda, rugsėjo 23 d. (BNS). SBA grupė, Klaipėdoje atidariusi naują daugiau nei 65 mln. eurų vertės korpusinių baldų gamybos įmonę „Inno Line“, visą jos produkciją pardavinės Švedijos koncernui „Ikea“.

Bendrovės vadovas Rolandas Baltuonis sako, kad įmonės produkcija bus prekiaujama visame pasaulyje, kur „Ikea“ turi prekybos centrus.  

„Tai pilnai pagamintas baldas, kuris keliauja mūsų klientui, keliauja ten, kur jis turi parduotuves, visame pasaulyje. Šiuo metu didžiausios mūsų rinkos yra Didžioji Britanija, Lenkija, Švedija, Vokietija, Ispanija, Šiaurės Amerika. (...) „Ikea“ iš principo keliauja visa produkcija“, – penktadienį gamyklos atidarymo renginyje Klaipėdoje žurnalistams sakė R. Baltuonis.

Anot SBA grupės viceprezidentės Jolantos Grašienės, į gamyklos statybą investuota daugiau nei 65 mln. eurų.

Įmonėje dirba apie 600 žmonių, joje įrengti 35 robotai, 15 automatizuotų kokybės kontrolės sistemų ir kiti modernūs sprendimai, kurie, pasak „Inno Line“ vadovo, darbo iš žmonių neatima, o jį palengvina. 

„Robotizavimas yra efektyvaus ir kokybiško gamybos proceso ateitis. Mes taip neskaičiuojame, kad robotas keičia žmogų, robotas yra galimybė žmonėms visų pirma dirbti lengvesnį darbą, kitas dalykas – tobulėti ir kelti savo kompetenciją mokantis tuos robotus valdyti. Dirbti su robotais, užtikrinti teisingą jų veikimą yra iššūkis, su kuriuo mes dirbame. Robotizavimas nėra žmonių eliminavimas“, – sakė R. Baltuonis. 

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad užsakovė „Ikea“ įrodo Lietuvos verslo pripažinimą visame pasaulyje.

„Šis pavyzdys įkvepia, kad Lietuvoje galime turėti tokio aukšto lygio gamybą, kuri keliauja į visą pasaulį, turi pasitikėjimą didžiausių baldų koncerno, kaip pavyzdžiui, „Ikea“, vadinasi, tai yra įmanoma ir tokiu sudėtingu laiku“, – sakė ji.

Anot grupės pranešimo, maksimalų pajėgumą gamykla turėtų pasiekti kitais metais, o jos pardavimai viršys 150 mln. eurų.

Autorius Valdas Pryšmantas

Redaktorė Roma Pakėnienė

[email protected], Verslo naujienų skyrius

Rodyti: