2022.09.22 09:11 |Kategorija:  Cover news with delay

Premjerė: sunkumų patiriančioms įmonėms mokesčiai gali būti atidėti

Vilnius, rugsėjo 22 d. (BNS). Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad įmonėms, dėl itin aukštų energetinių išteklių kainų patiriančioms finansinių sunkumų, mokesčiai galėtų būti atidėti. 

„Kai kurioms įmonėms išties gali kilti problemų susimokėti mokesčius, ir taip, kaip kovido metu buvo lanksčiai žiūrima į tokius iššūkius, taip ir dabar bus žiūrima į tai labai lanksčiai. Mokestinių paskolų sutartis sudaryti tikrai nebus kliūčių“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjerė.

Pasak jos, yra įmonių, kurių energetinių išteklių kainų šuolis nepaveikė, nes jos nėra imlios energetikai arba anksčiau priėmė sprendimus, leidžiančius subalansuoti sąskaitas, todėl joms visi mokesčiai neturėtų būti atidėti. 

„Akivaizdu, kad tai neracionalu. Bet tos įmonės, kurios turės finansinių sunkumų susimokėti mokesčius, tikrai joms sprendimus Mokesčių inspekcija ir Socialinio draudimo fondo valdyba suras“, – sakė premjerė.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė kiek anksčiau pranešė, kad verslui gali būti pasiūlytas mokesčių atidėjimas, jei jų sąskaitos už energijos išteklius viršys 10 proc. sąnaudų.

„Skaičiuojama, kiek kainuotų priemonė verslams, kuriems energetinė krizė kerta skaudžiausia, tai yra tiems, kurių energetinės sąnaudos sudaro ne mažiau kaip 10 proc. visų sąnaudų, tai tie verslai, kurie atitiktų šį apibrėžimą, tikėtina, kad jiems bus pasiūlyta mokesčių atidėjimo priemonė“, – LRT televizijai antradienį sakė finansų ministrė.

Autorė Erika Alonderytė-Kazlauskė

Redaktorė Roma Pakėnienė

[email protected], +370 5 205 85 11, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: