2022.09.21 20:50 |Kategorija:  Cover news with delay

Rusijoje per protestus prieš mobilizaciją sulaikyta daugiau nei 400 žmonių – NVO (atnaujintas)

Maskva, rugsėjo 21 d. (AFP-BNS). Rusijoje per demonstracijas prieš prezidento Vladimiro Putino anksčiau paskelbtą dalinę mobilizaciją karui Ukrainoje sulaikyta daugiau kaip 400 žmonių, trečiadienį informavo protestus stebinti nevyriausybinė organizacija „OVD-Info“.

Organizacijos duomenimis, per mitingus, vykusius 24 miestuose visoje šalyje, buvo sulaikyti mažiausiai 425 žmonės.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė Rusijos sostinės centre matę, kaip riaušių policija pagrindinėje parduotuvių gatvėje sulaikė mažiausiai 50 žmonių.

Šalies antrajame pagal dydį mieste Sankt Peterburge AFP žurnalistai matė, kaip policija apsupo nedidelę grupę protestuotojų ir vieną po kito juos sulaikė.

Demonstrantai skandavo „ne mobilizacijai!“.

„Atėjau į mitingą, planuodamas dalyvauti, bet panašu, kad jie jau visus suėmė. Šis režimas yra pasmerktas ir naikina savo jaunimą“, – pareiškė 60 metų Aleksejus, atsisakęs nurodyti savo pavardę.

„Kodėl jūs tarnaujate Putinui, žmogui, kuris sėdi valdžioje jau 20 metų!“ – vienam policininkui šaukė jaunas protestuotojas.

„Atėjau pasakyti, kad aš prieš karą ir mobilizaciją“, – AFP sakė studentė Oksana Sidorenko.

„Kodėl jie už mane sprendžia mano ateitį? Bijau dėl savęs, dėl brolio“, – pridūrė ji.

V. Putinui trečiadienį per televiziją transliuotoje kalboje paskelbė apie dalinę mobilizaciją ir įspėjo, kad Rusija Ukrainoje panaudos visas turimas karines priemones. Vėliau gynybos ministras Sergejus Šoigu patikslino, kad iš pradžių bus mobilizuota apie 300 tūkst. kariuomenės rezervistų.

Oro bendrovių ir kelionių agentūrų duomenys trečiadienį rodė, kad bilietai į šios savaitės skrydžius iš Rusijos jau beveik išpirkti – tai gali reikšti, kad iš šalies bėga žmonės, nenorintys būti įvelti į konfliktą.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: