2022.08.17 13:49 |Kategorija:  Cover news with delay

G. Landsbergis ragina ES priimti vieningą sprendimą dėl vizų Rusijos turistams panaikinimo

Vilnius, rugpjūčio 17 d. (BNS). Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Europos Sąjungą priimti vieningą sprendimą dėl vizų Rusijos turistams panaikinimo.

„Geriausia, kad tai būtų europinis sprendimas, kuris tiesiog panaikintų tų vizų galiojimą ir visi nustotų išdavinėti“, – žurnalistams trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį sakė ministras.

Taip jis kalbėjo Talinui nuo ketvirtadienio nusprendus į šalį neįsileisti Rusijos turistų, turinčių Estijos išduotas vizas.

Vis dėlto, G. Landsbergis teigė abejojantis tokių priemonių efektyvumu.

„Rusijos pilietis šiandien gali gauti vizą Vokietijos konsulate, nežinau, bet kuriame Rusijos mieste, kuriame konsulatas yra, ir važiuoti per Suomijos, Estijos, Latvijos Lietuvos, Lenkijos teritoriją į ten, kur ketintų atostogauti“, – sakė jis.

Anot ministro, būtent todėl reikia sprendimo Bendrijos lygiu.

Kremliaus pajėgoms įsiveržus į Ukrainą, Lietuva buvo viena pirmųjų ES valstybių apribojusių naujų Šengeno ir nacionalinių vizų išdavimą Rusijos piliečiams. Panašius sprendimus priėmė ir Latvija su Estija.

Čekija, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, praėjusią savaitę pareiškė, kad draudimas išduoti vizas visiems Rusijos piliečiams galėtų papildyti Bendrijos paskelbtas sankcijas Maskvai.

Tačiau su tokiu sprendimu nesutinka Berlynas.

Pasak Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo (Olafo Šolco), invazija į Ukrainą „nėra Rusijos žmonių karas, tai – Putino karas“.

Autorius Augustas Stankevičius

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: