2022.06.27 11:54 |Kategorija:  Cover news with delay

M. Keizeris: nuspendžiau ieškoti naujų iššūkių

Vilnius, birželio 27 d. (BNS). Pirmadienį apie atsistatydinimą pranešęs „Ignitis grupės“ elektros tiekimo įmonės  „Energijos skirstymo operatorius” (ESO) valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Mindaugas Keizeris sako, jog trauktis iš pareigų nusprendė pats norėdamas naujų iššūkių. 

„Matyt, susiklostė aplinkybės, atėjo laikas. Pakankamai ilgas laikas grupėje – dešimt metų (...), nuspendžiau kažkur kitur ieškoti naujų iššūkių (...) Tai mano sprendimas“, – BNS teigė M. Keizeris. 

Jis teigė turintis „tam tikrų pamąstymų“ ir ketinimų dėl būsimo darbo ir patvirtino ketinantis likti energetikoje, tačiau konkrečių planų neatskleidė motyvuodamas, jog dar nėra galutinių susitarimų. 

M. Keizeris teigė, jog per dešimt „Ignitis grupėje“ praleistų metų pavyko įveikti nemažai iššūkių bei pasiekti gerų rezultatų. 

„Labai daug iššūkių pavyko įveikti, bet kurioje srityje. Visi dalykai, kurie vyko, jie vyko vienu metu – ir krizės, tiekimo grandinės krizė, ir patikimumo nemažai buvo krikštų, ir gamta nebuvo palanki. Tuo pačiu metu vyko skaitmenizacija, išmanizacija, dereguliavimas, ir kompensacijos (valstybės kompensacijos vartotojams už elektrą ir dujas – BNS), kurios dabar turės būti – daug besisukančių didžiulių dalykų vyko vienu metu ir visa tai pavyko suvaldyti“, – teigė M. Keizeris. 

Komentuodamas nuolatinius politikų ar ministrų priekaištus dėl lėto gamtos stichijų padarinių likvidavimo atstatant elektros tiekimą ESO vadovas pabrėžė, jog šiemet sausį ir vasarį vykusių audrų metu pavyko išvengti didelių sutrikimų bei greičiau nei anksčiau atkurti elektros tinklų darbą. 

„Gamtos stichijų mes negalime suvaldyti – jos tiesiog atsitinka. Bet jeigu atkreipėte dėmesį, šiais metais sausį ir vasarį buvo keturios-penkios didžiulės audros. Ir pavyko išvengti to didžiulio ažiotažo, nes mes atstatinėdavome (tinklus – BNS) du ir daugiau kartų greičiau negu anksčiau“, – teigė M. Keizeris. 

Pasak jo, šiuo metu ESO žengia paskutinius žingsnius pradedant diegti gyventojams išmaniuosius skaitiklius. Pirmąjį šių metų pusmetį suplanuota jų diegimo pradžia, anot M. Keizerio, gali kelias dienas vėluoti.  

„Mes esame finišo tiesiojoje, mes iškomunikuosime apie tą startą, bet mes esame pačiuose paskutiniuose žingsniuose prieš pradėjimą. (...) Mes norime pasirengti taip, kad paskui nebūtų poreikio kažką koreguoti“, – BNS sakė M. Keizeris. 

Anksčiau skelbta, jog išmaniųjų skaitiklių diegimas gyventojams, kurie per metus naudoja daugiau nei 1 tūkst. kilovatvalandžių elektros, bei verslo įmonėms, bus pradėtas pirmąjį šių metų pusmetį, o baigti numatoma iki 2025–ųjų pabaigos. 

M. Keizeris pareigas ESO eis iki rugpjūčio 21 dienos. Jis karjerą grupėje pradėjo 2012 metais – buvo „Lietuvos energijos“ (dabar „Ignitis grupės“) valdybos narys, taip pat dirbo antrinių bendrovių valdybose ir stebėtojų tarybose, o 2018 metais tapo ESO valdybos pirmininku ir vadovu.

ESO stebėtojų taryba artimiausiu metu paskirs laikinai einantį ESO vadovo pareigas, taip pat skelbs naujo ESO vadovo atranką.

Autoriai: Roma Pakėnienė, Giedrius Gaidamavičius

[email protected], Verslo naujienų skyrius

Rodyti: