2022.04.28 11:26 |Kategorija:  Cover news with delay

Embargas Rusijos naftai ir dujoms turi būti įvestas nedelsiant – G. Landsbergis (papildytas)

Naujos 5-8 pastraipos

Vilnius, balandžio 28 d. (BNS). Sankcijos Rusijai, susijusios su naftos ir dujų embargu, turi būti įvestos nedelsiant, teigia Lietuvos ir Ispanijos užsienio reikalų ministrai.

Apie tai po susitikimo Užsienio reikalų ministerijoje Vilniuje per spaudos konferenciją kalbėjo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir Lietuvoje viešintis Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas (Chose Manuelis Albaresas). 

„Jau keletą savaičių vyksta diskusija dėl poreikio paskelbti embargą Rusijos naftai ir dujoms. Čia mūsų nuomonė, tiek Lietuvos, tiek Ispanijos pozicijos, sutampa, kad tai turi būti padaryta nedelsiant“, – sakė Gabrielius Landsbergis. 

„Ispanija yra visiškai įsipareigojusi ginti mūsų vertybes ir saugoti NATO rytinį flangą, dėl to aktyviai dalyvaujame Baltijos erdvės oro policijos operacijoje su aštuoniais F-18 naikintuvais, kurie dislokuoti Šiauliuose ir kuriuos aplankysiu šiandien“, – sakė Ispanijos užsienio reikalų ministras. 

„Mes abu sutinkame, kad turime palaikyti spaudimą Rusijai, tarptautinės bendruomenės įvestos sankcijos jau turi įtakos Rusijos ekonomikai“, – sakė jis. 

Paklaustas, ar tiki, jog Europos Sąjunga artimiausiu metu priims sankcijas dėl Rusijos naftos, Ispanijos ministras teigė, jog Ispanija jas ketina palaikyti. 

„Žinoma, mes palaikysime, taip, kaip ir iki šiol palaikėme, naują sankcijų paketą, nes mes norime padaryti viską, kas įmanoma, siekiant sumažinti Rusijos karines pastangas šiame neteisingame kare Ukrainoje“, – teigė J. M. Albaresas. 

„Bet mes suprantame, kad ne visos valstybės turi vienodą pažeidžiamumą, vienodus ryšius su Rusija, ir mes taip pat labai norime išlaikyti vienybę Europos Sąjungoje“, – pridūrė jis.

Anot G. Landsbergio, per susitikimą su J. M. Albaresu daugiausiai dėmesio skirta dviem klausimams – pagalbai Ukrainai ir būtinybei stiprinti regiono bei viso NATO saugumą. 

Ispanijoje birželį vyks NATO viršūnių susitikimas. 

Autoriai: Jurgita Andriejauskaitė, Ignas Jačauskas

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00