BNS app
 
 
 
2022.01.24 12:23 |Kategorija:  Cover news with delay

Konfliktas Kalvarijos savivaldybėje: politikas galimai užpuolė administracijos direktorių

Vilnius, sausio 24 d. (BNS). Kalvarijos savivaldybės tarybos narys Rimas Sujeta darbo kabinete galimai užpuolė administracijos direktorių Kęstą Spūdį.

Direktorius BNS teigė, kad penktadienį politikas staiga įsiveržė į jo kabinetą ir stvėrė už gerklės.

„Po pietų grįžau, pradėjau darbus. Įbėgo tarybos narys R. Sujeta ir nieko nepaaiškinęs pradėjo naudot jėgą mano atžvilgiu, grasinimus“, – sakė K. Spūdys.

„Sugriebė už gerklės, bet net nežinau, ką pakomentuot. Man tai netikėta, nesitikėčiau net tokių tarybos narių veiksmų. Visiškai šoke“, – pridūrė jis.

Jis tvirtino nežinantis, kodėl politikas taip pasielgė.

„Nežinau. Aš dar kelis kartus po to, kai jis išėjo iš kabineto – nes kai pagrasinau policiją iškviest, jis iškart išėjo iš kabineto – ir į koridorių išbėgęs paklausiau: kas atsitiko, kodėl užsipuolėt? Nieko jis man nepaaiškino, grasinimais viską sprendė ir tiek“, – teigė Kalvarijos savivaldybės administracijos direktorius.

Spaudimas per žmoną?

R. Sujeta teigė, kad smurto nenaudojo, tačiau į administracijos direktoriaus kabinetą užėjo pasiaiškinti dėl galimo šantažo, siekiant į pritraukti dirbti tarybos daugumoje.

„Nebuvo jokio ten smurto, buvo tik barnis“, – BNS sakė Kalvarijos tarybos narys.

Jo teigimu, administracijos direktorius galimai spaudžia opozicijoje esančius tarybos narius pereiti dirbti į daugumą, kurią sudaro „valstiečiai“.

Politikas sakė nesutikęs prisijungti prie daugumos. Dėl to, pasak tarybos nario, spaudimo sulaukė šeimos nariai – socialine darbuotoja dirbanti žmona.

„Įžūliai nuvažiavo pas vieną šeimą, paprašė, kad parašytų skundą ant mano žmonos, kuri tą šeimą prižiūri. Penktadienį ryte su tuo skundu paskambina viena darbuotoja, sako, kad reikia susitikt. Susitiko, ji išsitraukia tą skundą ir pradeda šantažuot žmoną – jeigu Rimas neateis pas mus į daugumą, tai atsisveikinsi su savo darbu ir tavo dukra atsisveikins“, – pasakojo R. Sujeta.

Jis teigė, kad šiuo metu „aiškinamasi“, ar pats administracijos direktorius prašė šeimos parašyti skundą dėl politiko žmonos.

Vis dėlto, R. Sujeta teigė penktadienį atėjęs pasiaiškinti pas administracijos direktorių.

„Nieko nebuvo ten, triukšmas buvo. Aš jam sakiau – dar taip darysi, gerai nebus. Čia ne Baltarusija. Žmona man skambina verkdama. Kas taip daro?“, – kalbėjo Kalvarijos savivaldybės tarybos narys.

„Aš nežinau, ką jis galvoja“

Administracijos direktorius teigė nežinantis, apie kokį spaudimą kalba R. Sujeta ir tokių dalykų nėra girdėjęs.

„Aš tokių dalykų nežinau, nesu net girdėjęs nieko panašaus (...) Aš nežinau, ką jis galvoja“, – tvirtino K. Spūdys.

Vis dėlto, jis teigė, kad ketvirtadienį sulaukta prašymo iš žmogaus dėl socialinės darbuotojos keitimo, bet tvirtino, kad šį matė pirmą kartą gyvenime. Su šiuo raštu jis teigė susipažinęs pirmadienį – jau po konflikto.

„Skaitydamas tą raštą nieko jame nematau, išskyrus tai, kad minima tarybos nario sutuoktinės pavardė. Žmogus tiesiog prašo pakeisti socialinį darbuotoją. Kažkokių blogybių tame rašte nematau, tai jeigu šitas raštas sukėlė tarybos nario agresiją, tai tada tikrai esu labai nustebęs“, – sakė Kalvarijos savivaldybės administracijos direktorius.

Jis pridūrė sulaukęs žinių, kad R. Sujeta ne pirmą kartą „jėga sprendžia savo klausimus“.

Meras konfliktu nesidomėjo

Kalvarijos meras Vincas Plikaitis BNS teigė konfliktu kol kas nesidomėjęs, o jo metu buvo išvykęs.

„Žinot, aš tuo metu buvau išvykęs į Liubavo seniūniją susitikti su mokytojais, gyventojais ir savivaldybėje nebuvau, nežinau, kas ten vyko“, – teigė savivaldybės vadovas.

„Žinau tik tiek, kiek išgirdau iš mūsų žmonių“, – pridūrė jis.

Jis taip pat sakė dar neaptaręs situacijos su administracijos direktoriumi, nors penktadienį ir sulaukė skambučio iškart po konflikto.

„Važiuojant iš Liubavo man paskambino administracijos direktorius ir pasakė, kad jį užpuolė, viskas. Daugiau nieko nežinau“, – pasakojo V. Plikaitis.

Meras taip pat sakė nekalbėjęs su tarybos nariu R. Sujeta.

R. Sujeta į Kalvarijos tarybą išrinktas su Socialdemokratų darbo partijos sąrašu, tačiau šiuo metu priklauso socialdemokratams.

Tuo metu „valstietis“ K. Spūdys be Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų dar yra ir Marijampolės savivaldybės tarybos narys.

Policijos departamento duomenimis, penktadienį, apie 13 val., Kalvarijos savivaldybės pastate 1967 metais gimęs savivaldybės tarybos narys panaudojo fizinį smurtą prieš savivaldybės administracijos darbuotoją, gimusį 1983 metais.

Nukentėjusysis dėl fizinio skausmo sukėlimo į medikus nesikreipė.

Dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Antradienis, kovo 19

2024.03.19 08:41
Užsienio naujienos 2024.03.19 08:41
2024.03.19 08:19
Užsienio naujienos 2024.03.19 08:19
2024.03.19 04:45
Lietuvos politika 2024.03.19 04:45

Pirmadienis, kovo 18

2024.03.18 15:09
Užsienio naujienos 2024.03.18 15:09
2024.03.18 14:39
Užsienio naujienos 2024.03.18 14:39
2024.03.18 14:37
Kriminalai 2024.03.18 14:37
2024.03.18 13:37
Lietuvos politika 2024.03.18 13:37