2021.11.26 18:49 |Kategorija:  Cover news with delay

Britanija visą „Hamas“ paskelbė „teroristine grupuote“

Londonas, lapkričio 26 d. (AFP-BNS). Jungtinė Karalystė penktadienį Gazos Ruožą kontroliuojantį palestiniečių islamistų judėjimą „Hamas“ ir visus jo padalinius „islamistine teroristine grupuote“, taip pat perspėjo, kad jo nariai ir palaikantieji šią grupę gali sulaukti griežtų įkalinimo bausmių.

„Hamas“ sukarintas sparnas – Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigados – Britanijoje buvo uždraustas 2001 metų kovą, bet dabar Vidaus reikalų ministerija šį draudimą išplėtė ir grupės politiniams dariniams.

Praeitą savaitę Londonas pažymėjo, jog dabar jau nebeįmanoma laikytis šio atskyrimo, nes „Hamas“ „vykdo terorizmą, jame dalyvauja, jam ruošiasi, jį propaguoja ir skatina“.

„Visa islamistinė teroristinė grupuotė „Hamas“ šiandien tapo Jungtinėje Karalystėje uždrausta teroristine organizacija, tam pritarus parlamentui“, – penktadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Tai reiškia, kad „Hamas“ nariai arba raginantys palaikyti šią grupuotę gali būti įkalinti iki 14 metų“, – pridūrė ministerija.

Izraelis sveikino šį Britanijos žingsnį. Anksčiau panašių veiksmų ėmėsi Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga.

Tačiau „Hamas“ savo ruožtu Londono sprendimą vadina „nusikaltimu prieš mūsų Palestinos žmones ir visą jų kovos istoriją“.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: