2021.11.25 12:05 |Kategorija:  Cover news with delay

Seimas grąžino 2022-ųjų biudžetą Vyriausybei tikslinti

Vilnius, lapkričio 25 d. (BNS). Pirmą kartą apsvarstęs 2022-ųjų valstybės biudžeto projektą, Seimas ketvirtadienį jį grąžino tikslinti Vyriausybei.

Savo išvadas dėl kitų metų valstybės pajamų ir išlaidų plano pateikė parlamentiniai komitetai, pozicijas išsakė Seimo nariai. 

Po pirmojo biudžeto svarstymo nebalsuojama. Tai įprasta procedūra. 

Parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas nepritarė nė vienam Seimo narių siūlymui kitų metų biudžete numatyti papildomų lėšų įvairioms reikmėms. Atskirai nebuvo svarstomi ir komitetų siūlymai.

Nutarta, kad komitetas Vyriausybei tik nubrėš gaires, kur reikia papildomo finansavimo, bet konkrečių sumų nenurodys. Papildomo finansavimo, pavyzdžiui, gali sulaukti mokslas, bibliotekų fondai, aukšto meistriškumo sportas, Šaulių sąjunga, kai kurios už mokesčių surinkimą atsakingos institucijos.   

Didesnis finansavimas taip pat siūlomas Valstybinei atominės energetikos saugos inspekcijai,  atsižvelgiant į Astravo atominės elektrinės grėsmes, savivaldai – kompensacijoms už šildymą, o taip pat Sausio 13-osios memorialui prie Seimo bei Seimo kanceliarijos darbuotojų atlyginimams.

Antrasis biudžeto projekto svarstymas numatytas gruodžio 9-ąją, o tada po kelių dienų vyks biudžeto priėmimas. 

 

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

[email protected], +370 5 239 64 14, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: