2021.10.23 19:42 |Kategorija:  Cover news with delay

Krizę išgyvenanti Bulgarija svarsto galimybę siųsti COVID-19 pacientus į užsienį

Sofija, spalio 23 d. (AFP-BNS). Bulgarijos vyriausybė šeštadienį pareiškė, kad netrukus gali būti priversta siųsti COVID-19 pacientus į užsienį.

Tokia žinia nuskambėjo ketvirtajai koronaviruso bangai paralyžiavus šalies sveikatos apsaugos sistemą ir privertus kaimyninę Rumuniją sugriežtinti apribojimus gyventojams.

Bulgarų sveikatos apsaugos ministras Stoičo Kacarovas televizijai „Nova TV“ sakė, kad jei per artimiausias 10–15 dienų nesumažės šiuo metu fiksuojamas COVID-19 atvejų prieaugis, kils „milžiniškų problemų“.

„Mūsų pajėgumai, kalbant apie personalą ir ventiliatorius, praktiškai išseko – turėsime prašyti pagalbos iš užsienio“, – perspėjo ministras.

„Vyksta derybos su ES dėl pacientų perkėlimo į kitas šalis, jei to prireiks“, – pridūrė jis.

S. Kacarovas taip pat neatmetė galimybės, kad teks paskelbti visuotinį karantiną.

Nors tokiose įstaigose kaip restoranai ir prekybos centrai galioja COVID-19 paso sistema, ekspertai sako, kad siautėjant dabartinei bangai 6,9 mln. gyventojų turinčioje šalyje naujų susirgimų skaičius per ateinančias dvi savaites gali šoktelėti nuo maždaug 5 tūkst. iki 9 tūkst. per parą.

Bulgarijoje užfiksuotas vienas aukščiausių pasaulyje koronaviruso aukų skaičius – beveik 23 tūkstančių.

Be COVID-19 epidemijos, Balkanų valstybė išgyvena ir aštrią politinę krizę: ateinantį mėnesį šalyje įvyks jau treti parlamento rinkimai nuo šių metų pradžios.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: