2021.10.22 11:43 |Kategorija:  Cover news with delay

Žemės ūkio taryba kartoja: ministras privalo trauktis

papildysime

Vilnius, spalio 22 d. (BNS). Lietuvos žemės ūkio taryba dar kartą paragino trauktis žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką. Anot jos, ministras nesprendžia problemų žemės ūkio sektoriuje, trūksta jo lyderystės, pasigendama dialogo. 

Tarybos pirmininkas Jonas Vilionis teigia, jog nepasitikėjimą išreiškė visos dešimt tarybai priklausančių asociacijų, todėl ministras turi atsistatydinti. 

„Ne vien nuo jo noro priklausys, priklausys nuo Vyriausybės, premjerės, dedame pastangas, kad turėtume ir susitikimą su prezidentu, ir mes nematome galimybės, kad jis galėtų dirbti toliau“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė J. Vilionis.

Anot jo, ministerija neturi jokios žemės ūkio strategijos, be to, dėl žaliojo kurso auga reikalavimai žemdirbiams, o ministras esą jais nesirūpina. 

„Jis tik pasirūpino, kad būtų pelkių atnaujinimui 16 mln. eurų, o mes buvom išdėstę reikalavimus ir išmaniosioms technologijoms, ir pienovežiams, bet nieko negavome ir su mumis nebuvo tartasi“, – sakė J. Vilionis. 

Jis taip pat kalbėjo, kad žemdirbiai pastaruoju metu susiduria su įvairiais iššūkiais – krenta grūdų derlius, mažėja pieno gamyba, kritinė situacija kiaulienos sektoriuje, tačiau šie klausimai esą nesprendžiami. 

Autorė Erika Alonderytė

[email protected], +370 5 205 85 11, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: