2021.10.17 08:44 |Kategorija:  Cover news with delay

N. Maduro artimas Kolumbijos verslininkas išduotas JAV – Teisingumo departamentas

Vašingtonas, spalio 17 d. (AFP-BNS). Nuo teisingumo besislapstęs Kolumbijos verslininkas Alexas Saabas (Aleksas Saabas), kuris kaltinamas Venesuelos prezidento Nicolaso Maduro (Nikolo Maduro) režimo pinigų plovimu, šeštadienį buvo iš Žaliojo Kyšulio perduotas Jungtinėms Valstijoms, pranešė Teisingumo departamentas. 

A. Saabas į Floridos teismą „turėtų būti atvesdintas pirmadienį, spalio 18 dieną“, rašoma departamento pranešime.

Departamentas taip pat padėkojo „Žaliojo Kyšulio vyriausybei už pagalbą ir atkaklumą nagrinėjant šią sudėtingą bylą“ ir išreiškė „susižavėjimą Žaliojo Kyšulio teismų sistemos profesionalumu“.

A. Saabas ir jo verslo partneris Alvaro Pulido (Alvaras Pulidas) Jungtinėse Valstijose kaltinami valdę tinklą, kuris buvo sukurtas siekiant pasipelnyti iš Venesuelai – didelės ekonominės krizės alinamai naftos turtingai šaliai – skirtos pagalbos maistu.

Įtariama, kad jie iš Venesuelos į sąskaitas, kurias valdė Jungtinėse Valstijose ir kitose šalyse, pervedė apie 350 mln. JAV dolerių. Jiems gresia laisvės atėmimo iki 20 metų bausmė.

2019 metų liepą A. Saabui, kuris taip pat turi Venesuelos pilietybę ir Venesuelos diplomatinį pasą, Majamyje buvo pareikšti kaltinimai pinigų plovimu. 2020 metų birželį, kai lėktuvas, kuriuo jis skrido, buvo nusileidęs Žaliajame Kyšulyje, jis buvo suimtas.

Pasklidus žiniai apie A. Saabo išdavimą, Venesuela neslėpė pasipiktinimo ir sustabdė derybas su JAV remiama opozicija, kuriose buvo kalbama apie būdus užbaigti šalį alinančią politinę ir ekonominę krizę.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00