2021.09.27 14:44 |Kategorija:  Cover news with delay

Verslui nerandant darbuotojų, valdžia žada pokyčių

papildysime

Vilnius, rugsėjo 27 d. (BNS). Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žada pertvarkyti bedarbių  rėmimo sistemą – darbo neturintiems žmonėms būtų kompensuojamas perkvalifikavimas, mokymai, mokamos subsidijos už naujų darbo vietų kūrimą, o ne dalijamos išmokos grynaisiais.   

„Mes šiandien 100 proc. nedarbo draudimo išleidžiame pasyvioms priemonėms. Norime šį dalyką pakeisti – duoti meškerę, o ne žuvį“, – pirmadienį susitikime su Seimo Laisvės frakcija teigė viceministras Vytautas Šilinskas. 

Jis taip pat pranešė, kad ketinama keisti registracijos Užimtumo tarnyboje tvarką. Dabar registruojasi apie 80 proc. netekusiųjų darbo ir tik 20 proc. įmonių, ieškančių darbuotojų, nors jos pasiūlo apie 40 proc. laisvų darbo vietų.

„Esame rekordininkai Europos Sąjungoje. Bet didžiajai daugumai Užimtumo tarnyba susirasti darbo nepadeda. Norime atskirti – identifikuoti asmenis, kurie dirba ir ieško darbo, nes jaučia, kad bus atleisti, neteks darbo dėl kitų priežasčių, arba nori keisti, tada – kurie yra nedirbantys ir ieško darbo ir atskirti tuos, kurie nedirbantys ir nėra nei motyvuoti, nei pasirengę dirbti“,  – teigė viceministras. 

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

[email protected], +370 5 239 64 14, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: