2021.09.27 12:47 |Kategorija:  Cover news with delay

Migrantų prieglobsčio prašymus planuojama išnagrinėti iki lapkričio

Vilnius, rugsėjo 27 d. (BNS). Neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtusių migrantų prieglobsčio prašymus planuojama išnagrinėti iki lapkričio, teigia Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

„Dabar jau visiškai koncentruojamės ties nagrinėjimu, tai planas yra iki lapkričio mėnesio – jeigu ne visus, tai maksimaliai didžiausią dalį prieglobsčio prašymų išnagrinėti“, – BNS pirmadienį sakė įstaigos vadovė.

Jos teigimu, per savaitę departamento specialistai išnagrinėja kelias dešimtis prieglobsčio prašymų.

„Įvairiai – kartais būna tik 20, kartais būna daugiau. Priklauso nuo savaitės. Kartais būna apklausų savaitė, kai pagrinde tik apklausos atliekamos, paskui būna sprendimų savaitė, kai sprendimai rašomi. Tai po kelias dešimtis per savaitę“, – teigė E. Gudzinskaitė.

Anot įstaigos vadovės, su prieglobsčio prašymų nagrinėjimu dirba apie 60 darbuotojų – tokių pajėgumų pakanka, tačiau stengiamasi, kad darbas vyktų kuo efektyviau.

„Pajėgumu dabar turime pakankamai, tačiau iššūkis – kaip juos kuo greičiau įveiklinti, kadangi daug naujų darbuotojų, reikėjo daug laiko investuoti į jų apmokymus ir dabar didžioji iššūkio dalis – kaip juos maksimaliai įveiklinti“, – kalbėjo Migracijos departamento direktorė.

Neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną šiemet yra kirtę per 4,1 tūkst. migrantų, iš kurių 2,8 tūkst. pateikė prieglobsčio prašymus, kurių iki šiol nagrinėta per 600.

Iki šiol prieglobstis nebuvo suteiktas nė vienam tokiam migrantui, 320 asmenų prieglobstis nesuteiktas, 325 asmenų atžvilgiu prieglobsčio procedūros nutrauktos.

Pasak E. Gudzinskaitės, prieglobsčio procedūros gali būti nutrauktos migrantams pasišalinus iš šalies arba išvykus į savo kilmės šalį.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: