2021.09.25 13:41 |Kategorija:  Cover news with delay

Somalyje per sprogdinimą prie prezidentūros žuvo 8 žmonės

Mogadišas, rugsėjo 25 d. (AFP-BNS). Somalio sostinėje Mogadiše aštuoni žmonės žuvo šeštadienį detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui netoli prezidentūros, pranešė policija.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė džihadistų grupuotė „al Shabaab“.

„Patvirtiname, kad sprogus užminuotam automobiliui žuvo aštuoni žmonės, dauguma – civiliai, o dar septyni buvo sužeisti“, – žurnalistams sakė rajono policijos viršininkas Mucawiye Ahmedas Mudey (Mukavijė Ahmedas Mudėjus).

Sprogimas driokstelėjo arčiau kaip už kilometro nuo prezidentūros, vadinamos „Villa Somalia“.

Vienas įvykio liudininkas pasakojo, kad automobilis detonavo, kai policija sustabdė vairuotoja saugumo patikrai.

„Transporto priemonės paprastai patikrinamos, kad galėtų pravažiuoti postą. Šis automobilis buvo sustabdytas apsaugininkų ir sprogo šalia kitų kelių mašinų ir žmonių, ėjusių šalimais gatve. Mačiau nešamus sužeistus ir žuvusius žmones“, – sakė Mohamedas Hassanas (Mohamedas Hasanas).

„Modžahedai įvykdė kankinystės operaciją, taikydamiesi į prezidentūros pagrindinį saugumo patikros postą. Kai buvo įvykdyta ataka, toje teritorijoje buvo atskalūnų vadų ir pareigūnų“, – sakoma „al Shabaab“ pranešime.

Ši džihadistų grupuotė kontroliavo Mogadišą iki 2011 metų, kol ją išstūmė Afrikos Sąjungos pajėgos. Tačiau „al Shabaab“ tebekontroliuoja kai kurias kaimiškas teritorijas ir dažnai surengia išpuolių prieš vyriausybės ir civilius taikinius Mogadiše ir kitur.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: