2021.09.24 06:27 |Kategorija:  Cover news with delay

Rusijoje ant Elbruso žuvo penki alpinistai, 14 išgelbėta

Maskva, rugsėjo 24 d. („Interfax“-BNS). Rusijoje penki alpinistai žuvo ir dar 14 buvo išgelbėti per incidentą ant aukščiausio Kaukazo kalno Elbruso, penktadienį pranešė gelbėtojai..

„Per grupės alpinistų paieškų ir gelbėjimo operaciją ant Elbruso kalno pavyko išgelbėti 14 žmonių“, – nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerija ir pridūrė, kad išgelbėtieji buvo vikšriniais visureigiais evakuoti į artimiausią gyvenvietę ir perduoti medikams.

„Deja, penki žmonės žuvo“, – pridūrė ministerija.

Pranešime sakoma, kad gelbėjimo operacija iki 2 val. 45 min. vietos (ir Lietuvos) laiku buvo visiškai užbaigta. Joje dalyvavo beveik 70 žmonių ir 16 technikos vienetų.

Ketvirtadienį 19 žmonių grupė kopdama į Elbrusą pasiekė 5,4 km aukštį ir paprašė pagalbos, pablogėjus orams.

Paieškas sunkino iki 40 metrų per sekundę vėjas ir -20 Celsijaus laipsnių šaltis. Matomumas paieškų zonoje dažnai siekė ne daugiau kaip vieną metrą.

Vienas informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad ši alpinistų grupė neturėjo pakankamai vedlių.

„Grupė nebuvo pakankamai sukomplektuota vedliais: jų tebuvo du. Pagal pirminius duomenis, jie patys paliko grupę ir išėjo nežinoma kryptimi“, – teigė šaltinis.

Pasak jo, grupėje buvo alpinistų iš įvairių Rusijos miestų, įskaitant Maskvą, Sankt Peterburgą, Jekaterinburgą ir Čeliabinską. Visi grupės nariai buvo vyresni kaip 30 metų, bet dauguma neturėjo patirties dalyvauti kalnų žygiuose.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: