2021.09.23 19:35 |Kategorija:  Cover news with delay

„Šaudymas“ JAV karinėje bazėje buvo pratybos, niekas nenukentėjo, sako pareigūnas (papildytas)

Vašingtonas, rugsėjo 23 d. (AFP-BNS). Šaudymas itin saugomoje Fort Mido kariuomenės bazėje į šiaurę nuo Vašingtono, apie kurį buvo pranešta anksčiau ketvirtadienį, tebuvo pratybos, per jas niekas nenukentėjo, pranešė vienas šios bazės pareigūnas.

Bazės planų ir operacijų vadovas Andrew Arconti (Endrius Arkontis) naujienų agentūrai AFP sakė, kad tariamas incidentas buvo planuotos pratybos pasirengti tokioms ekstremalioms situacijoms.

Kitas bazės pareigūnas anksčiau AFP patvirtino, kad Fort Mide įvyko šaudymo incidentas ir kad buvo sužaloti penki žmonės.

„Pranešimai apie šaudymą Fort Mide yra neteisingi. Tai buvo suplanuotos pratybos“, – nurodoma vėliau išplatintame bazės pareiškime.

Iš pradžių įvairūs bazės pareigūnai JAV žiniasklaidai patvirtino pranešimus apie „aktyvų šaulį“, kuris buvo „sutramdytas“.

Pirminiai pranešimai atkreipė dėmesį, nes Merilando Fort Mide, esančiame maždaug už 40 km į šiaurę nuo Vašingtono, įsikūrusi didžiausia ir slapčiausia valstybinė žvalgybos tarnyba – Nacionalinio saugumo agentūra, taip pat JAV Kibernetinių operacijų štabas, vykdantis puolamąsias ir gynybines kibernetines operacijas.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: