2021.09.16 13:08 |Kategorija:  Cover news with delay

Šiemet pasienyje su Baltarusija gali būti nutiesta 100 km koncertinos – premjerė

Vilnius, rugsėjo 16 d. (BNS). Pasienyje su Baltarusija jau šiemet gali būti nutiesta 100 km pjaunančios vielos koncertinos, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tas rizikingiausias ruožas, kuris yra apie 100 km, per kurį paprasčiausia patekti ir didžiausia įtampa mūsų tarnyboms sienas prižiūrėti, galutinai bus baigtas pagal turimus planus – tai ir koncertina, ir fizinis užtvaras – kitų metų pavasario pradžioje, bet labiau kitais metais jau tektų daryti gerbūvio darbus“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė Vyriausybės vadovė.

„O fizinius paties barjero darbus, ypač jei kariuomenė skirtų papildomas pajėgas koncertinai tiesti, manau, kad iki šių metų to laiko, kada jau nebebus galima vykdyti statybos darbų, tai yra iki rudens pabaigos, manau, kad bus padaryta labai didelė dalis to darbo, galbūt net visas“, – teigė ji.

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės duomenimis, šiuo metu pasienyje nutiesti 25 km koncertinos.

Premjerė sakė, kad darbus reikėtų paspartinti, vidaus reikalų ministrė savo ruožtu sakė, kad su Krašto apsaugos ministerija vyksta pokalbiai dėl didesnių pajėgų skyrimo šiam darbui.

Smarkiai išsaugus neteisėtai migracijai per sieną su Baltarusiją, Lietuva nutarė 502 km pasienio ruože nutiesti trijų aukštų pjaunančios vielos koncertinos užtvarą, o šalia įrengti vielinę tvorą.

Lietuva iš viso turi 678,82 km sienos su Baltarusija.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Autorė Jūratė Skėrytė

[email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: