2021.09.07 14:17 |Kategorija:  Cover news with delay

Stiprėjant ryšiams, taivaniečiai Lietuvos e. parduotuvėse leido dešimtis milijonų eurų (patikslintas)

patikslinta 2 pastraipa, patikslinta konvertuota suma – 76 mln. eurų

Vilnius, rugsėjo 7 d. (BNS). Taivano gyventojai smarkiai padidino išlaidas Lietuvos internetinėse parduotuvėse, pastaraisiais mėnesiais sustiprėjus ryšiams tarp Vilniaus ir Taibėjaus, kurį Kinija laiko savo valstybės dalimi.

Taivano institucijų duomenys rodo, kad septynių didžiųjų salos miestų gyventojai nuo vasario iki birželio pabaigos Lietuvos parduotuvėse atliko apie 112 tūkst. atsiskaitymų kreditinėmis kortelėmis, jų bendra vertė viršija 2,5 mlrd. Taivano naujųjų dolerių (apie 76 mln. eurų).

„Lietuva tapo viena iš dešimties populiariausių internetinio apsipirkimo krypčių Taivano vartotojams“, – tviteryje rašė Taivano ekonomikos ir kultūros atstovė Jungtinėse Valstijose Bi-khim Hsiao, pati pasidalinusi nusipirkto lietuviško alaus nuotrauka.

„Vienas dalykas aiškus. Taivaniečiai nuoširdžiai dėkoja už tarptautinės bendruomenės gerumą ir pagalbą“, – teigė ji.

Daugiausiai – apie 1 mlrd. Taivano naujųjų dolerių – Lietuvoje išleido sostinės Taibėjaus gyventojai, skelbia vietos portalas „United Daily News“ (UDN).

Lietuvos ir Taivano diplomatiniai santykiai šiemet pastebimai stiprėjo – Taivanas liepą paskelbė Lietuvoje atskirai nuo Kinijos atidarysiantis savo atstovybę, kurios pavadinime bus vartojamas neoficialus šios salos pavadinimas.

Kinija priešinasi Taivano pavadinimo naudojimui ir vengia bet kokiu atveju vartoti žodį „Taivanas“, kad tai nesuteiktų salai tarptautinio legitimumo.

Reaguodama į planus atidaryti Lietuvoje atstovybę su Taivano pavadinimu, Kinija atšaukė ambasadorių Lietuvoje ir nurodė Lietuvai atšaukti atstovą Pekine.

Lietuva taip pat dovanoja Taivanui vakcinų nuo koronaviruso.

Autorius Paulius Viluckas

[email protected], +370 5 205 85 21, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00