2021.08.05 13:07 |Kategorija:  Cover news with delay

Atnaujinamas aštrios vielos pasienyje su Baltarusija tiesimas (papildytas)

papildymai visame tekste 

Vilnius, rugpjūčio 5 d. (BNS). Ketvirtadienį atnaujinamas aštrios vielos, vadinamosios koncertinos, tiesimas pasienyje su Baltarusija.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad šiuo metu koncertinos turima tiek, kada pakaktų padengti 20 km ruožą.

„Šiuo metu mes turime apie 140 km spygliuotos, pjaunančios vielos arba koncertinos. Kadangi yra numatytas sprendimas ją tiesti ne dviem aukštais, kaip buvo daroma, o šešiomis juostomis, tokiu atveju, koncertinos mes realiai turime 20 km“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė ministrė.

Jos teigimu, koncertiną tiesia kariai, planuojama pasitelkti kelininkus, taip pat privataus sektoriaus brigadas.

Ministrės teigimu, už mėnesio ketinama gauti dar papildomus 100 km koncertinos iš Estijos, taip pat tiek pat Lietuva turėtų gauti iš Ukrainos.

„Tikimės, kad artimiausiu metu turėsime ir tą didįjį pirkimą, kuris apima likusios koncertinos dalies įsigijimą, taip pat montavimo detales ir pačius montavimo darbus“, – žurnalistams teigė ji.

Anksčiau skelbta, kad iki šiol sienos apsaugai panaudota apie 5 km koncertinos, tačiau ji tiesiama keliais sluoksniais, tad pasienyje ties Druskininkais ja aptvertas apie 1,5 kilometro ilgio ruožas.

A. Bilotaitė ketvirtadienį teigė negalinti įvardinti, kiek tiksliai pasienio šiuo metu aptverta.

„Tai yra jautri informacija, kurią naudoja mūsų nedraugiška kaimynė. Tą informaciją reikia dozuoti, kad nebūtų panaudota prieš mus“, – dėstė ji.

Kariuomenės vado atstovė spaudai Rūta Montvilaitė BNS sakė, jog kol kas sunku pasakyti, kiokio ilgio iš šiuo metu turimų medžiagų bus pastatyta pjaunanti tvora, nes tai įtakoja įvairūs faktoriai.

„Pradinis vertinimas yra apie 20 km. Bus statoma 3/2/1 tipo tvora (apačioje trys ritiniai, ant viršaus – du, o viršuje – vienas) ir gaunasi kūgio formos“, – pridūrė ji.

Ministrė A. Bilotaitė anksčiau šią savaitę yra minėjusi, kad toks piramidės principu pastatytas pjaunamosios vielos užtvaras būtų daug efektyvesnis. Prieš tai koncertina buvo statoma dviem eilėmis.

Koncertinos tiesimas buvo kurį laiką sustojęs dėl vykdytų viešųjų pirkimų procedūrų, taip pat iš Estijos gautos pjaunančios vielos tiesimui trūko tam tikrų elementų.

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Trečiadienis, kovo 27

2024.03.27 17:23
Užsienio naujienos 2024.03.27 17:23
2024.03.27 15:45
Lietuvos politika 2024.03.27 15:45
2024.03.27 15:36
Įvairenybės, kultūra 2024.03.27 15:36