2021.07.31 10:02 |Kategorija:  Cover news with delay

J. Bidenas: Jungtinėse Valstijose veikiausiai bus įvesta naujų suvaržymų dėl COVID-19

Vašingtonas, liepos 31 d. (AFP-BNS). JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį pripažino, kad šalyje veikiausiai bus įvesta naujų taisyklių arba suvaržymų, reaguojant į vėl didėjantį sergamumą koronavirusine infekcija COVID-19.

Paklaustas, ar amerikiečiams reikėtų tikėtis naujų sveikatos apsaugos institucijų rekomendacijų arba naujų suvaržymų, prezidentas atsakė „visiškai tikėtina“ ir savaitgaliui išskrido iš Baltųjų rūmų sraigtasparniu.

Jis nesukonkretino, kokių žingsnių gali būti imtasi.

JAV federalinės tarnybos, vietos pareigūnai ir įmonės pastarosiomis dienomis griežtino COVID-19 prevencijos protokolus, padidėjus sergamumui dėl sparčiau plintančios itin užkrečiamos viruso delta atmainos.

Visgi J. Bidenas pridūrė, kad pagal vakcinavimo kampanijos tempą ketvirtadienis Jungtinėms Valstijoms buvo „gera diena“.

„Paskiepyta beveik milijonas žmonių“, – sakė jis, šalies administracijai stengiantis atgaivinti vakcinavimo kampaniją, kurios tempas pastaruoju metu buvo sulėtėjęs.

„Tikiuosi, kad žmonės pradeda suprasti, kokia ji būtina“, – pabrėžė J. Bidenas.

Šią savaitę JAV medicinos tarnybos rekomendavo net ir pasiskiepijusiems amerikiečiams vėl dėvėti kaukes patalpose regionuose, kur sergamumas COVID-19 pastaruoju metu buvo reikšmingai padidėjęs.

Federalinė vyriausybė taip pat sugriežtino COVID-19 prevencijos taisykles milijonams savo darbuotojų. Dabar jie privalės būti pasiskiepiję arba dėvėti kaukes ir reguliariai testuotis – net ir regionuose, kur sergamumas mažas.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: