2021.07.23 14:07 |Kategorija:  Cover news with delay

M. Skuodis tikisi, kad Lietuvoje bus statoma daugiau laivų

Vilnius, liepos 23 d. (BNS). Vakarų laivų gamyklos (VLG) grupės bendrovei Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) užbaigus naują Smiltynės perkėlos kelto statybas, susisiekimo ministras Marius Skuodis teigė besitikintis, kad Lietuvoje bus statoma daugiau laivų. 

„Esame viena iš nedaugelio Europos Sąjungos šalių, kurioje gaminame laivus ir ne bet kokius laivus, ne tik keltus, bet matome ir kruizinių laivų blokus ir labai tikiuosi, kad tos gamybos Lietuvoje bus tiktai daugiau“, – naujojo kelto „Klaipėda“ krikštynose sakė ministras.

„Mes galime pagaminti modernius, naujausių technologijų laivus“, – kalbėjo jis. 

Pasak jo, neseniai Jungtinių Amerikos Valstijų karinės jūrų pajėgos užsakė šešis gelbėjimo laivus, kurie bus pagaminti Lietuvoje. 

„Labai tikiuosi, kad tai bus ir pavyzdys mūsų karinėms jūrų pajėgoms, galbūt taip pat gaminti laivus ne kažkur toli, o ten, kur gamina ir mūsų NATO partneriai“, – sakė M. Skuodis. 

Anot ministro, naujas keltas Klaipėdoje leis sumažinti kamščius vasarą, be to, jis talpins daugiau autobusų ir automobilių. 

6,5 mln. eurų vertės kelto statybos sutartį Smiltynės perkėla su VBLS pasirašė praėjusių metų gegužę, o darbai pradėti rugpjūtį. 60 metrų ilgio ir 14 metrų pločio keltas dirbs tiek Naujosios, tiek Senosios perkėlos terminaluose.

Autorė Erika Alonderytė

[email protected], +370 5 205 85 11, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: