2021.06.25 12:57 |Kategorija:  Cover news with delay

„BOD Group“ su buvusia finansų vadove bylinėjasi dėl pasisavinto turto

tikimės papildyti

Vilnius, birželio 25 d. (BNS). Lietuvos aukštųjų technologijų grupė „BOD Group“, kurios įkūrėjas ir valdybos pirmininkas yra Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Vidmantas Janulevičius, bylinėjasi su buvusia  „BOD Group“ finansų vadove dėl jos neteisėtai pasisavinto grupės ir jos partnerių turto, panaudoto privataus namo statybai.

Ieškinį teismui pateikusios Latvijos „Global BOD Group“, „BOD Lenses“, „Soli Tek R&D“, „Soli Tek Cells“ bei grupės verslo partnerė „PCE Baltic“ teigia, kad buvusi grupės finansų vadovė bendrovėms padarė daugiau nei 1,8 mln. eurų žalos.

Tačiau Vilniaus apygardos teismas birželio pradžioje patenkino tik dalį ieškinio – jis panaikino turto dovanojimo sutartis, kuriomis 2016-ųjų lapkritį buvusi finansų vadovė savo dukrai perleido įvairaus nekilnojamojo turto Molėtų rajone.

Teismas patenkino ieškinį tik ta apimtimi, kiek jis susijęs su įmone „BOD Group“ ir „PCE Baltic“, kadangi neteisėti darbuotojos veiksmai kitų ieškovių atžvilgiu nėra įvertinti pagal baudžiamąją  atsakomybę.

„BOD Group“ teisme teigė, kad buvusi finansų vadovė kartu su bendrininkais sukūrė sistemą, kaip savo naudai gauti BOD grupės bei jos verslo partnerės „PCE Baltic“ lėšų, kurias vėliau panaudojo namo statybai Molėtų rajone.

Ieškovai nurodė, kad teisėsauga moteriai yra inkriminavusi tik lėšas, pasisavintas namo statybai, tačiau teigia, jog buvusi finansų vadovė kartu su giminaičiais per įvairius apsimestinius sandorius pasisavino daugiau BOD grupės lėšų.

Bylos duomenimis, buvusi finansų vadovė 2016-ųjų lapkričio 24 dieną – praėjus trims dienoms po to, kai buvo iškviesta vadovams pasiaiškinti dėl įvairių piniginių pervedimų ir BOD prašymu prieš ją buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas – dovanojimo sutartimi perleido nekilnojamąjį turtą savo dukrai. BOD įmonės nurodė, kad tokiu būdu ji tapo faktiškai nemoki, todėl dovanojimo sutartis pažeidžia jų kaip kreditorių teises.

Moteris neneigė fakto, kad 2015 metais pradėjo statyti namą Molėtų rajone, tačiau statyboms trūko pinigų, todėl ji kreipėsi į bankus paskolų. Tačiau dėl ilgo proceso banke ji kreipėsi į „PCE Baltic“, kad ši padėtų atlikti rangos darbus, tačiau sutarties nepasirašė. Statybinių medžiagų pirkimo sąskaitos buvo išrašomos šiai įmonei.

Moteris teisme teigė, kad jos veiksmai nėra pripažinti nusikalstamais, o didžioji dalis lėšų buvo grąžinta į „BOD grupės“ įmonių sąskaitas.

Anot jos, per daugiau nei trejus metus trunkantį ikiteisminį tyrimą atlikta daugybė veiksmų, tačiau nėra surinkta duomenų, leidžiančių prokurorei surašyti kaltinamąjį aktą ir bylą perduoti teismui.

„BOD Group“ yra aukštųjų technologijų verslo grupė, veikianti optinių lęšių ir saulės energetikos srityse. Anksčiau šiemet grupė pardavė kompaktinių diskų gamybos verslą, kuris 1998 metais įkurtoje įmonėje buvo pirmoji veikla.

Autorius Paulius Viluckas

[email protected], +370 5 205 85 21, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: