2021.06.13 15:52 |Kategorija:  Cover news with delay

D. Trumpas nepatenkintas, kad E. Macronas ir J. Bidenas rado sutarimą – spauda

Vašingtonas, birželio 13 d. („Interfax“-BNS). Pagyrimai, kurių Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pažėrė dabartiniam JAV valstybės vadovui Joe Bidenui (Džo Baidenui), užkliuvo buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), sekmadienį rašo prancūzų laikraštis „Le Figaro“.

E. Macronas per šią savaitę įvykusias derybas su J. Bidenu pareiškė: „Gerai, kada tarp mūsų yra toks JAV prezidentas, kuris labai nori bendradarbiauti.“

„Jūs parodėte savo lyderio savybes. Tarp mūsų – partnerystė“, – pridūrė E. Macronas, kreipęsis į J. Bideną.

Tokie žodžiai nepatiko D. Trumpui, rašo „Le Figaro“.

„Jis [E. Macronas], kaip ir daugelis jo pirmtakų Prancūzijoje, taip pat ir visoje Europoje, apgaudinėjo Jungtines Valstijas, ir beprecedenčiu mastu. Su mumis buvo nesąžiningai elgiamasi, prekybos susitarimai buvo sudaromi baisiomis sąlygomis. Ir būtent mes daugeliu atžvilgių mokėjome už tai, kad būtų užtikrinta Europos gynyba“, – cituoja leidinys buvusio JAV prezidento pareiškimą.

D. Trumpas mano, kad J. Bidenas Europai tiesiog yra patogesnis už jį pašnekovas.

„Jeigu būčiau šių šalių lyderis, taip pat būčiau labiau linkęs turėti reikalų su Bidenu, o ne su Trumpu“, – pareiškė buvęs JAV prezidentas.

D. Trumpas mano, kad, Jungtinėms Valstijoms vadovaujant J. Bidenui, ES šalys „turtės JAV sąskaita. Jos tą patį darė ir anksčiau, kol [į valdžią atėjus D. Trumpui] viskas pasikeitė“.

J. Bidenas šiuo metu vieši Didžiojoje Britanijoje, kur sekmadienį pasibaigs Didžiojo septyneto aukščiausiojo lygio susitikimas.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: