2021.06.13 13:10 |Kategorija:  Cover news with delay

Futbolo pasaulis mėgina atsigauti po incidento per Danijos ir Suomijos rungtynes

Paryžius, birželio 13 d. (AFP-BNS). Futbolo pasaulis sekmadienį mėgina atsigauti po šeštadienį Kopenhagoje įvykusio sukrečiančio incidento, kuomet per Europos futbolo čempionato rungtynes tarp Danijos ir Suomijos rinktinių aikštėje staiga susmuko Danijos rinktinės narys ir medikams teko jį gaivinti.

Per B grupės rungtynes su Suomijos komanda Danijos rinktinės saugas Christianas Eriksenas (Kristianas Eriksenas) pirmojo kėlinio metu susmuko be gyvybės ženklų. Į aikštę suskubę medikai puolė gaivinti 29 metų žaidėją ir darė jam širdies masažą, o vėliau panaudojo ir defibriliatorių.

Šokiruoti jo komandos nariai apsupo komandos draugą ir medikus, uždengdami juos nuo Kopenhagos „Parken“ stadione buvusių 16 tūkst. žiūrovų ir kamerų.

Vėliau Ch. Eriksenas buvo išvežtas į ligoninę, kur, anot medikų, jo būklė buvo stabilizuota. Vėliau pranešta, kad jis yra „sąmoningas ir šiuo metu yra tiriamas“.

Dėl šio incidento rungtynės buvo sustabdytos beveik dviem valandoms. Vėliau atnaujintas rungtynes rezultatu 1:0 laimėjo Suomija.

„Mes palaikome su juo ryšį ir komandos nariai jau kalbėjo su Christianu. Tai yra puikios naujienos. Jis jaučiasi gerai“, – Danijos žiniasklaidai sakė Danijos nacionalinės futbolo federacijos (DBU) direktorius Peteris Moelleris (Peteris Mioleris).

Sekmadienį organizacija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė: „Šįryt kalbėjomės su Christianu Eriksenu, jis perdavė linkėjimų savo komandos draugams. Jo būklė yra stabili ir jis tebeguli ligoninėje, kur bus atliekami tolesni tyrimai.“

Tuo tarpu Danijos rinktinės gydytojas Martinas Boesenas (Martinas Biosenas) papasakojo, kaip jo komanda išgelbėjo Ch. Erikseno gyvybę.

„Kai pribėgau, jis gulėjo ant šono. Jis kvėpavo ir galėjau užčiuopti pulsą, tačiau staiga viskas pasikeitė, ir visi matė, kaip mes pradėjome gaivinti, – per spaudos konferenciją sakė gydytojas. – Medikų komandos ir kito personalo pagalba buvo suteikta tikrai labai greitai ir su jų pagalba mes padarėme tai, ką padarėme. Mums pavyko atgaivinti Christianą.“

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: