2021.06.11 14:00 |Kategorija:  Cover news with delay

Lietuvos gynybos vadovai padėkojo Ispanijos kariuomenės vadui už paramą

Vilnius, birželio 11 d. (BNS). Lietuvos krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas penktadienį susitiko su Lietuvoje besilankančiu Ispanijos kariuomenės vadu ir padėkojo šaliai už paramą Lietuvai.

Ministras Arvydas Anušauskas ir Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys su Teodoru E. Lopezu Calderonu (Teodoru E. Lopesu Kalderonu) Krašto apsaugos ministerijoje aptarė dvišalį bendradarbiavimą, saugumo situaciją regione ir artėjančio NATO viršūnių susitikimo klausimus, informavo ministerija.

„Dėkojame Ispanijai už aktyvų indėlį stiprinant Baltijos regiono saugumą, sąjungininkų parama prisideda prie karinės agresijos atgrasymo ir padeda apginti aljanso teritoriją. Todėl Lietuva siekia užtikrinti NATO pajėgų buvimą čia, efektyvų ir greitą NATO pastiprinimą bei užtikrintą oro gynybą krizės ar konflikto atveju“, – sakė A. Anušauskas.

V. Rupšys, dėkodamas už Ispanijos indėlį į atgrasymą ir saugumą Lietuvoje, taip pat pabrėžė, jog šalis, siųsdama savo karius „iš taip toli“ parodo, kad yra pasiruošusi prisidėti prie atgrasymo ir prireikus Lietuvos gynybos.

„Tai vertina tiek Lietuvos kariai, tiek visuomenė“, – tvirtino V. Rupšys.

Admirolas generolas T. E. Lopezas Calderonas Lietuvoje lankosi kartu su Ispanijos kariuomenės Jungtinio štabo viršininku ir operacijų vadu.

Vėliau penktadienį Ispanijos delegacija vyks į Šiaulius, kur aplankys aštuntą kartą NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančius Ispanijos karius. Ispanijos karinės oro pajėgos su septyniais „Eurofighter Typhoon“ naikintuvais Lietuvoje misijai vadovauja nuo gegužės pradžios. Planuojama, kad misiją iš Šiaulių ispanai vėl vykdys 2022 metais. 

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: