2021.06.11 07:23 |Kategorija:  Cover news with delay

Penktadienį sulaikyta dar 15 nelegalių migrantų – VSAT

Vilnius, birželio 11 d. (BNS). Lietuvoje penktadienį sulaikyta dar 15 nelegalių migrantų, informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas.

„Paryčiais Ignalinos rajone sulaikytos dvi grupės: vienoje buvo šeši, kitoje – devyni žmonės“, – BNS teigė Giedrius Mišutis.

Anot jo, šiuo metu pasieniečiai aiškinasi, kokios tai šalies piliečiai.

„Jie bus pristatomi į užkardas, gal jau yra pristatyti ir toliau tie patys veiksmai, kaip yra įprasta: jų izoliacija, testo laukimas ir gabenimas, greičiausiai, į Užsieniečių registracijos centrą arba į Pasieniečių mokyklos bendrabutį“, – teigė VSAT atstovas.

Išaugus nelegalių migrantų srautui iš Baltarusijos, Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje baigiama užpildyti turimas apgyvendinimo vietas, tad ruošiamasi įrengti laikiną palapinių miestelį. Tam numatyta aikštelė jau parengta, o pats miestelis gali būti įrengtas per kelias dienas.

Pask URC vadovo Aleksandro Kislovo, miestelyje gyventų pavieniai migrantai, po 15 asmenų palapinėse, tuo metu centro pastatuose liktų pažeidžiami asmenys ir šeimos. Artimiausiu metu dėl situacijos ir jų apgyvendinimo galimybių ketinama tartis su Migracijos departamentu bei Ruklos Pabėgėlių priėmimo centru.

Šiuo metu URC gyvena per 160 užsieniečių.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos jau bandė neteisėtai patekti 312 migrantų, dauguma jų – Irako piliečiai. Tai yra pusketvirto karto daugiau nei per visus 2020 metus. 

Gegužės pabaigoje Baltarusijos parlamente Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad po tarptautinės reakcijos į priverstinį keleivinio lėktuvo nutupdymą Minske Baltarusija migrantų nebestabdys, Lietuva tai vertina kaip sąmoningą Minsko režimo veikimą prieš Vilnių, stipriai remiantį demokratinius procesus Baltarusijoje.

Autorius Augustas Stankevičius

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: