2021.06.11 06:33 |Kategorija:  Cover news with delay

Kruiziniame laineryje „Celebrity Millennium“ nustatyti du COVID-19 atvejai

Majamis, Florida, birželio 11 d. (AFP-BNS). Viename pirmųjų kruizinių laivų, išplaukusių iš Šiaurės Amerikos nuo koronaviruso pandemijos pradžios, ketvirtadienį nustatyti du COVID-19 atvejai, pranešė kruizų bendrovė ir pridūrė, kad visi keleiviai ir įgulos nariai yra pasiskiepiję.

Laivas „Celebrity Millennium“, kuriame yra apie 600 keleivių ir 650 įgulos narių, šeštadienį išplaukė iš Karibuose esančios Šv. Martyno salos į septynių dienų kelionę, įskaitant sustojimus Barbadose, Aruboje ir Kiurasao.

„Dviem svečiams, besidalijantiems „Celebrity Millennium“ liukso klasės kajute, buvo testais patvirtinta COVID-19, atliekant privalomą testavimą kruizo pabaigoje“, – sakoma bendrovės „Royal Caribbean“ pranešime.

„Šiems asmenims jokie simptomai nepasireiškė; šiuo metu jie izoliuoti“, – pridūrė bendrovė.

„Royal Caribbean“ pabrėžė, kad laivas laikėsi griežtesnių COVID-19 prevencijos priemonių, nei yra nustačiusios Jungtinės Valstijos. Prieš išplaukiant visi svečiai turėjo pateikti pažymą, jog yra pasiskiepiję nuo koronaviruso, taip pat neigiamo COVID testo pažymą.

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) šiuo metu reikalauja, kad daugiau kaip 95 proc. keleivių ir įgulos narių būtų pasiskiepiję, kad kruizų bendrovėms nereikėtų laikytis reikalavimo organizuoti bandomąsias keliones.

Kruizai buvo sustabdyti praeitų metų kovo 14 dieną, kai CDC juos uždraudė, siekiant išvengti koronaviruso tolesnio plitimo. Tuo metu keli laivai jau buvo apimti žmonių gyvybių nusinešusių ligos protrūkių.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: