2021.05.14 14:10 |Kategorija:  Cover news with delay

Griautino Juodkrantės viešbučio statytoja prisiteisė 1,18 mln. eurų žalos

papildysime

Vilnius, gegužės 14 d. (BNS). Valstybė ir Neringos savivaldybė solidariai turi atlyginti mažiausiai 1,18 mln. eurų žalos jachtininkų viešbutį Juodkrantėje įpareigotam nugriauti bankrutavusiam jų statytojui Verslo investicijų projektų centrui.

Taip gegužės 12 dieną galutinai nutarė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), iš dalies tenkinęs bendrovės ieškinį bei panaikinęs jai nepalankią Vilniaus apygardos administracinio teismo 2018 metų gruodį priimtą nutartį. 

„Išplėstinė teisėjų kolegija neturi pagrindo nesutikti su tokiu (1,18 mln. eurų – BNS) žalos apskaičiavimu, kurio teisingumo atsakovai (Valstybė ir Neringos savivaldybė – BNS) iš esmės neginčija, todėl sprendžia, kad priteistina suma šiuo konkrečiu atveju laikytina teisingu atlyginimu už pareiškėjo prarastą turtą", – rašoma teismo nutartyje. 

Teismas taip pat patenkino Statybos inspekcijos ir Teisingumo ministerijos prašymus šio sprendimo vykdymą atidėti iki 2022 metų balandžio.

Poilsio namų projektą Juodkrantėje plėtojusi bendrovė Verslo investicijų projektų centras su valstybės institucijomis ir Neringos savivaldybe bylinėjasi jau daugiau nei dešimtmetį. 

2009 metais pastatai teismų buvo pripažinti neteisėtais, nes jie pastatyti prieštaraujant Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemai, nusižengiant Saugomų teritorijų įstatymui.

Neteisėta teismai yra pripažinę ir žuvų restorano Juodkrantėje, L. Rėzos g. 1A, statybą, jis jau nugriautas. 2015-aisiais LVAT jo valdytojai bendrovei „Meirona“ iš Statybos inspekcijos bei Neringos savivaldybės priteisė beveik 1,15 mln. eurų žalos atlyginimo.

2017-ųjų pabaigoje teismas Neringos savivaldybei bei Statybos inspekcijai nurodė sumokėti 733 tūkst. eurų žalos žmonėms, iš Verslo investicijų projektų centro Juodkrantėje įsigijusiems nekilnojamojo turto.

Autorius Remigijus Bielinskas

[email protected], Verslo naujienų skyrius

Rodyti: