2021.03.08 12:59 |Kategorija:  Cover news with delay

Italijoje sulaikytas alžyrietis, įtariamas pagalba 2015-ųjų atakų Paryžiuje vykdytojams

Roma, kovo 8 d. (AFP-BNS). Italijos policija pirmadienį pranešė sulaikiusi 36 metų alžyrietį, įtariamą priklausymu džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS) ir pagalba 2015 metų lapkričio atakų Paryžiuje organizatoriams. 

Pasak pietinio Bario miesto tyrėjų, alžyrietis suteikė tiesioginę pagalbą savižudžiams sprogdintojams ir užpuolikams, „sudaręs jiems galimybę gauti suklastotus dokumentus“, rašoma policijos išplatintame pranešime.    

2015 metų lapkričio 13-ąją per koordinuotas džihadistų atakas Paryžiaus koncertų salėje „Bataclan“, nacionaliniame stadione, keliuose baruose ir restoranuose žuvo apie 130 žmonių, dar 350 buvo sužeisti. 

Anot italų žiniasklaidos, tyrėjai mano, kad sulaikytas alžyrietis kartu su dviem broliais priklausė Prancūzijoje ir Belgijoje veikusiai IS kuopelei. 

Dienraštis „La Repubblica“ įtariamąjį įvardijo kaip Athmane'ą Touami (Atmaną Tuamį). Laikraščio duomenimis, alžyrietis Baryje buvo nuteistas kalėti už suklastotų dokumentų laikymą ir birželį turėjo būti paleistas į laisvę.  

Pasak „La Repubblica“, arešto orderyje nurodoma, kad nuo 2010 metų A. Touami ir jo broliai taip pat palaikė kontaktus su Amedy Coulibaly (Amedi Kulibali) ir Cherifu Kouachi (Šerifu Kvaši) – dviem iš trijų 2015-ųjų sausį surengtų atakų prieš košerinio maisto parduotuvę „Hyper Cacher“ ir satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje vykdytojų. Per tas atakas žuvo 17 žmonių ir visi trys užpuolikai.   

Vėliau pirmadienį tyrėjai rengia spaudos konferenciją.  

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: